¨

Vandrerhjemspar kræver en million af kommune

Foto: TV ØST

Michelle Kiralyfalvy og Vagn Busch Jensen, der forpagter vandrerhjemmet i Slagelse, kræver en million kroner af Slagelse Kommune for kontraktbrud.

Der er et erstatningskrav på en million kroner på vej til Slagelse Kommune. Kravet kommer fra Michelle Kiralyfalvy og Vagn Busch Jensen, som forpagter Slagelse Vandrerhjem, og de mener, at kommunen bevidst bryder en kontrakt mellem parterne. Det skriver Sjællandske.

Parret har kontrakt frem til 2017, men i marts i år fik Michelle Kiralyfalvy og Vagn Busch Jensen at vide, at de kunne forlænge den til 2020, hvor vandrerhjemmet skal sælges, og her ville de så få mulighed for at købe vandrerhjemmet. Det, synes de, lød interessant, men den besked, som fulgte i kølvandet lød knap så spændende.

Parret fik nemlig at vide, at vandrerhjemmet ikke vil blive vedligeholdt frem til 2020, og det er et brud på aftalen mellem parterne, mener Michelle Kiralyfalvy og Vagn Busch Jensen. Slagelse Kommune har ansvaret for den udendørs vedligeholdelse, men nu risikerer parret ifølge avisen, at der ikke bliver gjort noget ved den gamle, utætte bygning. Derfor har de bedt deres advokat sende et erstatningskrav på mindst en million kroner i retning af kommunen.

Udvalgsformand afviser kontrakbrud

I kultur-, fritids- og turismeudvalget afviser formand Troels Christensen (LA), at kommunen skulle have brudt kontrakten og mener, at kommunen rent faktisk har forsøgt at behandle dem på en ordentlig måde ved at udskyde salget af vandrerhjemmet til 2020, så parret fik mulighed for at købe det.

- Jeg ved godt, at der er stor vedligeholdelse af vandrerhjemmet. Vi har ikke politisk vurderet, om det kan svare sig at putte så mange penge i det, men det kan næppe betale sig, siger han.

En gennemgang af bygningen har vist, at det vil koste 3,5 millioner at gøre ejendommen tæt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App