Ung Venstre-politiker får alligevel ikke plads i Folketinget

Morten Dahlin (V) skulle have overtaget Bertel Haarders plads i Folketinget til september. Haarder skulle være generalkonsul i Flensborg, men det er afblæst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bertel Haarder (V) havde ellers rettet næsten mod grænselandet og en stilling som generalkonsul i Flensborg på opfordring fra Udenrigsministeriet.

Det stod klart, da han ikke fik en ministerplads under den nye regering.

Men nu har Bertel Haarder valgt at afslå stillingen, fordi hans udnævnelse har skabt en del røre i Flensborg. Den nuværende generalkonsul, Henrik Becker-Christensen, er nemlig meget vellidt i området, og borgerne vil helst ikke af med ham.

Drønærgerlig over at miste pladsen

Det betyder også, at han fortsætter som menigt medlem af Folketinget, og det får konsekvenser for 27-årige Morten Dahlin (V) fra Slagelsekredsen, som ellers skulle have overtaget Bertel Haarders mandat.

- Bertel Haarder har meddelt, at han ikke længere ønsker at blive generalkonsul i Flensborg. Jeg både forstår og respekterer beslutningen, skriver Dahlin på Facebook.

- Det betyder, at Bertel bliver siddende i Folketinget. Derved bliver der alligevel ikke plads til mig i denne omgang. Det er jeg selvfølgelig drønærgerlig over.

Håber at overtage Jacob Jensens plads

Den unge politiker regner dog alligevel med at få en plads i Folketinget til januar 2018. Her er det nemlig tænkeligt, at Jacob Jensen (V) skifter sin plads i Folketinget ud med en plads i regionsrådet i Region Sjælland.

- Skulle det mod forventning ikke ske, ja, så kæmper jeg selvfølgelig videre frem til næste valg. I Folketinget - det skal jeg nok komme. Der skal en hel del mere til at slå mig ud af kurs, slutter den 27-årige Venstremand.

Morten Dahlin var kun 135 stemmer fra at blive valgt ved Folketingsvalget i 2015.