¨

Ung kvinde ladt i stikken

Foto: TV ØST

For syg til at arbejde, men for frisk til at få førtidspension. Det er skæbnen for 21-årige Nanna Olsen

Nanna Olsen må leve af kontanthjælp. Hun lider af leddegigt, og en arbejdsprøvning har vist, at hun kun kan arbejde maks. 10 timer om ugen - og det er i de gode uger. Det betyder, at Nanna Olsen er for syg til at få et fleksjob.

Samtidig mener man i Slagelse kommune, at Nanna Olsen er for frisk og for ung til at få tilkendt førtidspension. Hun får smertestillende medicin hos sin læge, og selvom Nanna Olsen fortæller, at hun ikke bliver behandlet for sin sygdom, som er en stationær lidelse, men udelukkende bliver smertelindret, så fastholder kommunen, at hun er i behandling. Og når man er i behandling, kan man ikke få tilkendt førtidspension - for man kan jo blive bedre.

Det betyder, at Nanna Olsen er fanget midt imellem 2 stole. Efter 52 uger på sygedagpenge må Nanna Olsen nu leve af kontanthjælp på 4800 kr. om måneden, og det er ikke let for den unge kvinde.

- Jeg kan ikke betale afdragene på min invalidebil. Jeg kan dårligt betale for min handicapvenlige bolig. Jeg må spise hos min mor, for når mine faste udgifter er betalt, er der ikke råd til mad, siger Nanna Olsen.

På Jobcenter Slagelse anerkender jobcenterchef Hans Rasmussen, at Nanna Olsen sidder i en kedelig situation. - Jeg kan sagtens se, at det ikke er sjovt for hende. Men vi skal have rekvireret nogle papirer fra hendes læge, og det får vi gjort i dag. Samtidig har vi i dag sendt Nanna Olsen et brev, hvor vi åbner for muligheden for, at hun evt. kan få nogle flere penge at leve for. Det er jo en ulykkelig situation, men vi kan ikke rigtigt gøre noget, så længe vi ikke ved, om hun kan få det bedre af behandling, siger Hans Rasmussen i dag til TV2 Øst

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App