Udenlandsk rigmand redder Slagelse FH

Den kriseramte håndbold-klub Slagelse FH bliver i dag reddet på stregen af penge fra en udenlandsk rigmand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen konkurs - og ingen lukning.


Sådan er status i Slagelse FH, efter fristen for at finde penge nok til at redde klubben og dens økonomi i dag løb ud.


Klubben bliver nemlig reddet på målstregen af en stor bunke penge fra en udenlandsdansker med baggrund i Korsør.


Der er tale om udenlandsdanskeren Peter Alexander Lexander, der driver virksomheder indenfor landbrug, bio-etanol og ejendomme i Marokko. Han er 49 år gammel, og har tidligere stået bag et børnehjem i Katmandu og investeringer i mikrolån i Afrika.


Det blev bekræftet på et pressemøde fredag eftermiddag.Udenlandsdansker sikrer kapitalenSlagelse FH skulle senest i dag præsentere en økonomisk saltvandsindsprøjtning, der kan redde klubben fra konkurs – og sammen med de indsamlede penge fra klubbens fans, så vil en check fra Peter Alexander Lexander redde klubbens økonomi.


Pengene fra Peter Alexander Lexander sammen med de indsamlede midler, sikrer nemlig både den udbetaling, der skulle falde i år – og dem der skal til for at få budgettet til at hænge sammen i det kommende år.Mærkbar pengeindsprøjtningBeløbene drejer sig om henholdsvis 500.000 og 700.000 kroner, som klubben mangler, og fangruppen igennem flere måneder har samlet sammen til.


Derudover giver han klubben 200.000 kroner, der kun må bruges til indkøb af nye spillere. Klubben går derfor efter to spillere, der kan forstærke holdet.


Klubben er kommet i forbindelse med Peter Alexander Lexander via fangruppens indsamling for klubbens redning.Redningsmanden havde tidligere forretning i Slagelse


- Ingen i det stoere udland aner hvor jeg kommer fra, når jeg siger Slagelse. Men når jeg siger, at det er den by, der vandt champions League med Anja Andersen, så siger det pludselig folk noget Slagelse FH er et brand. Det skal vi værne om, siger Peter Alexander Lexander.


- Når man rejser rundt i verden finder man ud af hvor meget røde pølser og piratos betyder. Slagelse er vigtig for mig, selvom jeg bor i Marokko. Og så kommer gadedrengen op i mig, når jeg kan se hvordan Slagelse håndbold kæmper. Det betyder meget for mig at kunne hjælpe, siger han.


Peter Alexander Lexander har tidligere ejet lædervare-butikken Lucas på Schweizerpladsen i Slagelse, hvor Upper Hill ligger i dag. I dag bor han 100 kilometer syd for Casablanca.