Tyve går efter hortensiaknopper

Haveejere skal passe på deres hortensiaer. De er nemlig blevet populære blandt tyve, der muligvis stjæler knopperne for at ryge dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der mødte et ægtepar fra Slagelse et kedeligt syn i haven forleden.

Deres hortensiaer manglede pludselig topskuddene, og det ser ud til, at de er blevet stjålet.

Klippet af

I hvert fald er Jytte og Kurt Hansen, der ejer planterne på Syrenvej, sikre på, at det ikke er dyrevildt, der har været forbi.

Det skriver Sjællandske.

- Der er ingen rådyr her, og man kan også tydeligt se, at skuddene er klippet lige så fint af. Det, der irriterer mig mest, er, at vores hortensiaer står lige uden for vores soveværelse. Så ligger man dér og sover, mens der går sådan nogle idioter rundt lige udenfor, siger Jytte Hansen til avisen.

Kan ryges

Det kan selvfølgelig være svært at vide, hvad tyvene skal bruge knopskuddene til, men et bud på årsagen til, at det netop er hortensiaer, der bliver stjålet er, at de indeholder et euforiserende stof og kan ryges. Det er dog ikke ufarligt, idet der samtidig bliver frigivet blåsyre, når planterne bliver opvarmet.

Jytte og Kurt Hansen fortæller, at de har hørt om flere hortensiatyverier på Fyn og i Jylland, men de har også hørt fra flere i Slagelse, der har været udsat for knoptyvenes hærgen.

Svært at gøre noget

Ifølge Sjællandske har parret anmeldt tyveriet, men de er godt klar over, at det er svært at gøre noget ved det.

- Betjenten har nok tænkt, at det var en gammel, senil dame, der ringede. Han havde ikke hørt om hortensia-tyverier og kunne jo ikke rigtigt gøre noget. Det kan jeg godt forstå, og vi kan jo heller ikke gøre noget. Ikke andet end at fortælle andre om det. Folk skal vide det, hvis der går nogle rundt i deres haver, siger Jytte Hansen.