¨

Tvivl om lukkedage

Foto: TV ØST

Antallet af lukkedage i institutioner er ifølge Socialministeriet faldet under den nuværende regering. Men nu sår forkerte indberetninger tvivl om tallene.

Ifølge tal fra Socialministeriet er der blevet færre lukkedage rundt omkring i institutionerne. Men nu viser det sig, at flere kommuner reelt har haft flere lukkedage, end de har indberettet.

Regeringen har som erklæret mål at sænke antallet af lukkedage i institutionerne. Og det viser en ny opgørelse fra Socialministeriet, at de er godt på vej med. Men tallene i undersøgelsen bygger tilsyneladende på forkerte indberetninger. Det skriver jyllands-Posten i dag.

Opgørelsen fra ministeriet viser et fald i kommunernes gennemsnitlige antal lukkedage fra 10,8 dage i 2011 til 7,7 dage i 2014. Men et tjek som avisen har lavet viser, at flere kommuner har indberettet forkerte tal.

For eksempel har Slagelse kommune ifølge socialministeriets opgørelse 0 lukkedage. Men på kommunens egen hjemmeside er det oplyst, at kommunens institutioner har lukket hele fem dage. Og de forkerte indberetninger får eksperter til at så tvivl om tallene fra Socialministeriet.

- Man kan i virkeligheden ikke bruge det tallene til ret meget, siger programchef Kurt Houlberg fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA) til Jyllands Posten.

Han understreger dog, at kommunerne ikke nødvendigvis bevidst har snydt.

I Socialministeriet fastholder kontorchef Johanne Lykke Aggergaard dog, at det generelle billede i ministeriets opgørelse, godt kan tages for gode varer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App