Tre mænd i retten - anklaget for at skyde mod kvinde foran hospital

Tirsdag starter retssagen mod tre mænd, der sidste vinter angiveligt forsøgte at dræbe en 23-årig kvinde ved et skudattentat ved Slagelse Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 23-årig kvinde var i livsfare, da tre maskerede gerningsmænd den 18. februar 2019 åbnede ild mod hendes bil på en parkeringsplads ved Slagelse Sygehus. Selvom mindst fire kugler ramte kvindens bil, hvoraf to ramte i førersiden af bilen, så kom hun ikke noget til.

Tirsdag sidder de tre formodede gerningsmænd på anklagebænken i Retten i Næstved i sagen. Her er de alle tre anklaget for forsøg på manddrab.

Ifølge politiets anklageskrift var der tale om en hændelse, der havde været planlagt i flere dage. En af de anklagede mænd havde derfor tre dage før attentatforsøget købt en GPS-sporingsenhed og monteret den i kvindens bil, så han kunne følge bilens færden.

Skudepisoden fandt sted på en parkeringsplads omgivet af sygehusets bygninger. Her blev der afskudt mindst fem skud mod bilen fra to pistoler.

Kvinden, der var var det udsete offer i episoden, var ikke kendt af politiet i forvejen, og politiet mente heller ikke umiddelbart at se nogen bandetilknytning til attentatforsøget. Hvad motivet var fremgår dog ikke af anklageskriftet.

 
 

Se TV2 ØST's indslag fra 18. februar 2019:

Indslag fra 18. februar 2019