For travlt til frokost

Mange sygeplejersker har så travlt, at de enten må springe frokosten over eller indtage madpakken samtidig med, at de plejer patienterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I følge dansk sygeplejeråd, så oplever mange af deres medlemmer, at de har så travlt, at de enten må springe frokosten over eller indtage madpakken samtidig med, at de plejer patienterne.

For at sætte fokus på problemet har sygeplejerskernes fagforening bedt deres medlemmer indsende billeder af, hvor og hvordan de indtager deres frokost.

Birgit Juel-Hansen fra Dialyseafdelingen på Slagelse Sygehus er den heldige vinder af en lidt utraditionel fotokonkurrence. Billedet viser, hvordan sygeplejerskerne på afdelingen spiser, deres frokost samtidig med, at de holder øje med patienterne.

Med billedet her har hun vundet en frokost til sig selv og kollegaerne på Dialyseafdelingen på Slagelse sygehus, og ifølge Sygeplejerskernes fagforening, Dansk Sygeplejeråd, så viser billedet, at der er for travlt til at holde ordentlige pauser:

- Vi ved, at det at få pauser i løbet af arbejdsdagen betyder rigtigt meget i forhold til at kunne restituere og tænke klart, og vi ved at pauser forebygger stress, fortæller kredsformand for Dansk Sygeplejråd i Sjælland Helle Dirksen.

Rundt om bordet går snakken om, hvad der skal til for at holde en god pause, og det viser sig at personalet på afdelingen faktisk er ret godt tilfredse med at holde deres frokostpauser sammen med patienterne, og det giver anledning til at stille sig kritisk overfor sygeplejerådets påstand om, at der er problemer med pauserne.

- Er det jer fra fagforeningen der prøver at opfinde et problem som i virkeligheden ikke er der?

- Nej, det gør vi ikke og vi har heller aldrig haft en mission om, at man skal holde frokost bag lukkede døre, men vi har haft en mission om at sætte fokus på, hvor vigtig frokostpausen er.

Selvom, der på afdelingen i Slagelse ikke er problemer med at få holdt frokostpauser, så viser en undersøgelse at hver fjerde sygeplejerske ofte dropper frokostpausen pga. travlhed. På trods af, at fagforeningen nødigt ser det, så kan Brigit Juel Hansen kan finde på droppe pausen, hvis det er nødvendigt:

-Ja, hvis du kan se at der er en patient, der skal have hjælp, så afbryder jeg gerne min pause, for det er jo vores arbejde at sørge for at deres dag glider, fortæller hun.