Tørvejr er lig med høstvejr

Den seneste tids regn har givet grå hår i hovedet hos landmændene, for det våde vejr har forsinket høsten. Fredag har det holdt tørt, og det har betydet arbejde på regionens marker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den seneste tids våde vejr går hårdt ud over årets høst. Afgrøderne er modne, men høsten har været på standby på grund af vådt føre og våde afgrøder. Fredag skinner solen, og da det samtidig blæser, betyder det at kornet tørrer nok til, at der kan høstes.

- Det er rigtigt dejligt at komme i gang. Vi har gået og plejet afgrøderne i et års tid, og det har været ret frustrerende, at den megen regn har været ved at ødelægge det hele, siger Karl Erik Leander Larsen, der nu hjælper sin nabo med høsten.

Ham og naboen har hver en mejetærsker. De to mejetærskere snurrer om kap med tiden, og to læssevogne kører i pendulfart mellem marken og gården. I dag er det naboens marker, der bliver høstet, og i morgen, hvis det holder tørt, er det Karl Erik Leander Larsens markers tur.

- Her er vi i gang med at høste byg, og det ser ud til at der kommer et rimeligt udbytte. Anderledes er det med vinterhveden, som er begyndt at spire, og det gør at den ikke er meget værd.

I morgen skulle der igen komme regn. Hver dag med regn fra nu af betyder, at udbyttet forringes, så Karl Erik Leander Larsen regner med at han skal sidde i sin mejetærsker hele natten. Så må der soves til vinter.