Topaktører fra narkomiljøet skal ikke sidde i små arresthuse

Fængselsforbundets formand Kim Østerbye mener ikke, at topaktører fra narkomiljøet skal placere i små arresthuse som Slagelse Arrest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag aften afværgende et stort opbud af betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tre personer, angiveligt bevæbnet, i at befri en indsat i Slagelse Arrest.

Hos Fængselsforbundet glæder man sig over politiets effektive indsats, men topaktører fra narkomiljøet bør ifølge forbundets formand ikke placeres i små arresthuse.

- Der skal for det første lyde et stort tak til politiet for deres indsats. Vi undgik en befrielsesaktion med skarpladte våben. Det kunne være godt rigtig galt, udtaler Fængselsforbundets formand Kim Østerbye i en pressemeddelelse.

- Men narkoforbrydere af denne kaliber bør ikke sidde i et lille arresthus med to mand på vagt. Det er sikkerheden ikke god nok til, tilføjer han.

quote Narkoforbrydere af denne kaliber bør ikke sidde i et lille arresthus med to mand på vagt. Det er sikkerheden ikke god nok til

Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet

Formanden peger på, at der er tale om en formodet bagmand i en større narkosag:

 - Han bør sidde i et stort arresthus med et højere sikkerhedsniveau, siger Kim Østerbye.

Politiinspektør:  En meget alvorlig sag

På baggrund af en intensiv efterforskning lykkedes det imidlertid Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tirsdag aften kort før klokken 20, at foretage anholdelse af tre personer ved Slagelse arrest.

I forbindelse med anholdelserne blev der fundet et skarpladt våben.

- Der er efter vores overbevisning tale om en meget alvorlig sag, hvor nogen bevæbnet personer har forsøgt at befri nogen i Slagelse Arrest, sagde Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST tirsdag.

quote Der er efter vores overbevisning tale om en meget alvorlig sag, hvor nogen bevæbnet personer har forsøgt at befri nogen i Slagelse Arrest

Kim Kliver, politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Skal afhøres nærmere

Kim Kliver understreger, at man hos politiet ser på dette med den allerstørste alvor, når man vil forsøge at befri en indsat ved brug af våben.

- Vi har et billede af, hvem der skulle befries. Men det vil vi ikke ind på, da vi stadig er tideligt i efterforskningen, fortalte Kim Kliver til TV ØST.

Kim Kliver ønsker over for TV ØST ikke at kommentere, hvorvidt de tre personer i forvejen er kendt af politiet.

De tre anholdte skal nu afhøres nærmere, og det formodes, at de anholdte personer vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag med begæring om varetægtsfængsling.