Tøjindsamling for udsatte familier – håber at indsamle et ton på fem dage

Med et ønske om at hjælpe økonomisk trængte familier samler frivillige i denne uge tøj ind i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mødelokalet i den lokale Spar Nord i Slagelse er i denne uge omdannet til noget, der kunne minde mere om et genbrugstøj-marked end en bank.

Anledningen er, at Familiestøtten i denne uge afholder tøjindsamling, og i år for første gang i Slagelse. Tøjet går til udsatte familier, fortæller Sanna Rasmussen, stifter af Familiestøtten.

- Primært gør vi det, fordi vi gerne vil gøre noget ekstra for vores sårbare børnefamilier. Der er så mange familier i Danmark, som faktisk kæmper med økonomien hver dag og ikke har råd til at købe alderssvarende tøj og legetøj til deres børn, siger hun og tilføjer:

- Derfor har det en kæmpe værdi, at vi kan samle en masse ind. Der er så mange søde familier, der gerne vil hjælpe ved at give deres tøj videre, tilføjer hun.

quote Det gør måske, at de får mulighed for at lave nogle andre ting med deres børn og få en oplevelse, så de ikke hver dag skal vende hver en krone

Sanna Rasmussen, stifter af Familiestøtten

Ifølge Sanna Rasmussen gør donationerne en kæmpe forskel for modtagerne.

- Det letter deres økonomi rigtig meget, og det gør måske, at de får mulighed for at lave nogle andre ting med deres børn og få en oplevelse, så de ikke hver dag skal vende hver en krone.

Men den gode sags tjeneste har også en sidegevinst:

- Det skåner miljøet rigtig meget, at vi tænker noget mere på genbrug og giver vores tøj videre, pointerer Sanna Rasmussen.

Ifølge Sanna Rasmussen gør donationerne en kæmpe forskel for modtagerne.
Ifølge Sanna Rasmussen gør donationerne en kæmpe forskel for modtagerne. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

I hele uge 43 kan borgere i Slagelse og omegn aflevere tøj og legetøj, de ikke længere bruger i den lokale Spar Nord.

Her var man ikke et øjeblik i tvivl, da Familiestøtten rakte ud med en henvendelse om lån af lokaler, fortæller Michael Bach Rasmussen, direktør i Spar Nord, Slagelse:

- Vi var enige om, vi havde lokalerne og rammerne til at hjælpe til på den måde. Det var derfor, vi besluttede, at selvfølgelig vil vi være med til det.

Han ved ligeledes, at der er familier, for hvem økonomien er trang. Derfor giver indsamlingen for banken god mening.

- Det vil vi selvfølgelig gerne prøve at hjælpe med til – og da synes vi, at den her tøjindsamling, er en god måde at gøre det på, siger Michael Bach Rasmussen.

Michael Bach Rasmussen, direktør i Spar Nord, Slagelse, har sat sig et mål om at der skal indsamles et ton tøj inden fredag.
Michael Bach Rasmussen, direktør i Spar Nord, Slagelse, har sat sig et mål om at der skal indsamles et ton tøj inden fredag. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Håbet er ifølge bankdirektøren, at den samlede bunke af tøj i mødelokalet vil runde et ton, når ugen er omme.

Foreløbigt er indsamlingen oppe på omkring 100 kilo tøj.

- Det er startet virkelig godt, siger Sanna Rasmussen, som håber, det er et tegn på, at det bliver en rigtig god uge.

Hun fortæller, at alt tøj har interesse, hvis ellers det er i god stand:

- Det er alle typer af tøj og legetøj, som vi tager imod med glæde. Selvfølgelig skal det stadig være brugbart, så tager vi helst ikke imod noget, der er alt for slidt eller med huller i.

Læs også
12 meter langt kagebord - Kirkens Korshær indsamlede penge til varmestue
Læs også
12 meter langt kagebord - Kirkens Korshær indsamlede penge til varmestue

Tøjindsamlingen i Slagelse er den sjette i rækken inden for det seneste år, som Familiestøtten har arrangeret, og det er indtil videre blevet til fem ton tøj.

Torsdag den 4. november bliver det indsamlede tøj og legetøj i Slagelse delt ud helt gratis mellem klokken 10 og 18. Familier, der søger at få del i donationerne kan kontakte Familiestøtten på mail.

Til foråret har Familiestøtten planer om yderligere ti indsamlinger rundt omkring i hele landet.


Nyhedsoverblik