Tidligere kommunaldirektør: - Jeg var min løn værd

Søren Lund Hansen får løn for 2,5 års arbejde, selvom han ikke møder op på kontoret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det gyldne håndtryk i Slagelse, på omkring fem mio. kroner, gik til én mand. Slagelse Kommune valgte nemlig at opsige kontrakten med deres kommunaldirektør 2,5 år før hans kontrakt udløb.

Søren Lund Hansen var ansat som Kommunaldirektør i Slagelse Kommune fra april 2010 til januar 2016. Han melder sig nu ind i debatten, om de høje lønninger til topchefer i kommunalt regi. 

knud_erik_hansen.jpg
Læs også
Borgmester i Faxe: Vi giver ingen gyldne håndtryk her
knud_erik_hansen.jpg
Læs også
Borgmester i Faxe: Vi giver ingen gyldne håndtryk her

Uenige om ledelsesstil

Det er halvandet år siden at Søren Lund Hansen ryddede skrivebordet i Slagelse.

- Det var ikke uventet for mig. Jeg vidste godt, at jeg udfordrede politikerne, og jeg vidste godt, at kreditten blev mindre og mindre, siger tidligere Kommunaldirektør Søren Lund Hansen.

Som kommunaldirektør havde Søren Lund Hansen på den ene side ansvaret for en organisation med omkring 6.500 medarbejdere, og på den anden side havde han funktion som rådgiver for byråd og borgmester. Det var især samarbejdet med borgmester og byråd, der ledte til at Slagelse Kommune opsagde ham 2,5 år før tid.

- I mit tilfælde afskedigede de mig inden kontraktperioden udløb, og der bliver de så nødt til at betale for i henhold til min overenskomst. Så den resterende del af kontraktperioden, betaler de løn til mig, siger Søren Lund Hansen.

Handicap adgang
Læs også
Danske Handicaporganisationer: Det er borgernes penge, man bruger
Handicap adgang
Læs også
Danske Handicaporganisationer: Det er borgernes penge, man bruger

Pengene værd

For Søren Lund Hansen betød det løn på omkring fem millioner kroner - uden at han skulle møde op på kontoret.

- Jeg vil gerne sige det meget klart: Jeg synes, at jeg var pengene værd. Altså: At lede en organisation med 6.000-7.000 medarbejdere, i forhold til et byråd, der i bund og grund altid var i krig med hinanden. Det kræver sin mand, og det stiller jeg gerne op, til den løn, som jeg har fået, siger Søren Lund Hansen til TV ØST.

TV 2 offentliggjorde i dag, hvor meget kommuner på landsplan bruger på gyldne håndtryk. Og selvom den tidligere Kommunaldirektør godt forstår borgernes frustration, så mener han, at debatten har været unuanceret.

- jeg synes det er fair at debattere størrelsen af de her beløb - men så skal man have fat i overenskomsterne, for det er dem, man skal ind og ændre på, hvis man synes det her er urimeligt, siger Søren Lund Hansen. 

Kurt Klaudi Klausen
Læs også
Professor om gyldne håndtryk for millioner: Den hellige forargelse skal dæmpes
Kurt Klaudi Klausen
Læs også
Professor om gyldne håndtryk for millioner: Den hellige forargelse skal dæmpes

Forståelse for borgerne

Dagens debat har affødt flere reaktioner på de sociale medier fra borgere, der udtrykker deres utilfredshed med de høje gyldne håndtryk.

- Jeg kan sagtens følge den mor, der undrer sig over, at hun skal betale ekstra for sand i sandkassen, mens man bruger mange millioner på en afgået kommunaldirektør. Men det er lidt som at sammenligne æbler og pærer, siger Søren Lund Hansen.

- Man skal helt sikkert gå ind og se på, hvad der er indbygget af krigsskadeserstatning og stille spørgsmålstegn ved, om det har den rette størrelse, eller om det er gået over gevind, siger Søren Lund Hansen. 

holbaek_kommune.1.jpg
Læs også
Kommunerne giver gyldne håndtryk for millioner
holbaek_kommune.1.jpg
Læs også
Kommunerne giver gyldne håndtryk for millioner

Der skal være balance

Søren Lund Hansen mener, at hvis man vil tiltrække dygtige mennesker, så skal lønnen have en vis størrelse, da de store kommuner i dag er en voldsom kompleks størrelse at operere med.

Han mener også, at man skal betale topchefer for det ansvar, som der følger med sådan en stilling, fordi det sikre balance mellem administration og politikere.

- Hvis den krigsskadeserstatning, man får, ikke svarer til opgaven, så får man sådan nogle topchefer, som render som dikkende lam i halen på politikkerne. Det har politikkerne ikke godt af. De har brug for modspil, så de kan skabe den kommune, de gerne vil have, siger Søren Lund Hansen. 

Håndtryk
Læs også
De gyldne håndtryk er for de få på toppen
Håndtryk
Læs også
De gyldne håndtryk er for de få på toppen

Nyhedsoverblik