¨

Sygehus langer ud efter producent

Foto: TV ØST

Overlæge langer ud efter firma, som leverede defekt vaskemaskine, der kan være skyld i hiv-smitte på hospital.

På sygehuset i Slagelse langer man nu ud efter firmaet bag den defekte vaskemaskine til mave-tarm kameraer, som i værste fald kan have overført hivsmitte til over 700 mennesker.

Det var nemlig ikke firmaet selv, Olympus, der efter ni måneders brug opdagede den potentielt fatale defekt på vaskemaskinen under serviceeftersyn.

Det var en årvågen sygeplejerske på Slagelse Sygehus, der bemærkede, at kameraerne ikke blev skyllet ordentligt igennem.

- Man kan sige: hvordan fanden kan det ske? En ting er, at de (Olympus, red.) leverer en studs, der er forkert. Noget andet er, at man - synes jeg - bør tjekke det, når man så er på serviceeftersyn, siger ledende overlæge på klinisk mikrobiologisk afdeling på Slagelse Sygehus, Henrik Friis.

Det har torsdag ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Olympus' europæiske direktør, Harald Dremel.

Men over for ekstrabladet.dk understreger Harald Dremel, at firmaet påtager sig det fulde ansvar for miseren, der nu gør, at de 719 personer, der har haft kontakt med de urensede mave-kameraer, nu skal tjekkes for hiv og leverbetændelse.

Henrik Friis understreger, at Olympus har bedyret overfor sygehuset, at firmaet nu har tjekket alle deres special-vaskemaskiner i hele verden for lignende defekter - og at det kun var den på Slagelse Sygehus, der var fejl på.

På papiret var der størst risiko for, at de 719 personer ville have fået en blodforgiftning af at få de urensede kameraer ind i kroppen.

Men samtlige personer er tjekket for det, og ingen har fået blodforgiftning.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App