¨

Sygehus klar til aftenens mange julefrokoster

Foto: TV ØST

Akutafdelingen på Slagelse Sygehus er klar til julebranderterne og de ulykker, der kommer i kølvandet, når mange virksomheder i aften holder julefrokost

Mange vil i aften få for mange snaps og blive usikre på benene. Det kommer til at give små og ganske banale ulykker, men det medfører også alvorlige ulykker, der kræver behandling.

- Vi forventer at få flere ind end på en normal dag, siger Ulla Parby, som er specialesygeplejerske på Akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

Hun har været sygeplejerske i 20 år og har efterhånden set en del ulykker efter firmajulefrokoster.

Tror de er 40 år yngre
- Når alkoholen går ind, så tror nogle af de ældre ansatte for eksempel, at de er 17 år igen og begynder så at lave flik-flakker, koldbøtter eller andre ting, og det ender så galt, fortæller Ulla Parby til TV2 ØST.

Mange kommer også til skade udenfor - for eksempel, når de er på vej hjem:

- Der er jo mange, der har fået for meget alkohol og hvis de så falder – i aften er det måske oveni købet glat - så er det, de brækker arme og ben, siger hun.

Pas på hinanden
I den mere alvorlige afdeling er der dem, som falder i søvn ude i kulden.

- Det kan være livsfarligt. Og så ser vi jo altså også følgerne af dem, der sætter sig ud og kører spritkørsel, fortæller Ulla Parby.

Hun opfordrer derfor alle ansatte, der skal til juelfrokost om at passe på hinanden i aften - og sætte en stopper for dem, der vil tage hjem på egen hånd, men som er for fulde til det.

Akutafdelingen på Slagelse Sygehuse vil være lige så godt bemandet som på enhver anden dag. Personalet HAR nemlig været til julefrokost - det var de i november.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App