Stribevis af mistænkelige brande - to teenagere sigtet

Politiet har sigtet to unge mænd for at have sat ild til flere containere i Slagelse-området. De bliver fremstillet i grundlovsforhør tirsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Slagelse Kommune har i løbet af den seneste måned været ramt af et stort antal mistænkelige brande i containere og biler.

Politiet har hidtil holdt kortene tæt til kroppen, men nu er to mænd på henholdsvis 18 og 19 år blevet anholdt og sigtet for at have påsat brande i flere forskellige byer i Slagelse Kommune.

quote De erkender, at de har været på stederne, men de nægter at have sat ild til noget

Christian Brix, politikommissær

Begge mænd er sigtet efter straffelovens paragraf 181 om forsætlig brandstiftelse, og de bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved med krav om varetægtsfængsling tirsdag klokken 13.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

- Brandstiftelse er en alvorlig kriminalitetsform, der skaber stor utryghed for borgerne. Efterforskningen af brandene har derfor været højt prioriteret, og vi er foreløbig meget tilfredse med anholdelsen af de to mænd. Der vil dog fortsat forestå et stykke efterforskningsarbejde i sagen, fortæller politikommissær Christian Brix i meddelelsen.

Begge mænd blev anholdt mandag aften efter det, som politiet kalder en "målrettet efterforskning" af flere påsatte brande i januar måned. Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke sætte antal på, hvor mange brande det drejer sig om, men de bekræfter, at det i hvert fald gælder ildspåsættelser af containere. 

- Bilbrandene kan vi ikke med sikkerhed bekræfte, siger Christian Brix.  

Den 11. januar blev politi og brandvæsen kaldt ud til en påsat brand i containere på Jernbanegade i Slagelse.
Den 11. januar blev politi og brandvæsen kaldt ud til en påsat brand i containere på Jernbanegade i Slagelse. Foto: Lind Foto

De to mænd erkender delvist sigtelsen:

- De erkender, at de har været på stederne, men de nægter at have sat ild til noget, fortæller Christian Brix. 

Hårdt plaget af påsatte brande

Slagelse har i januar været plaget af adskillige brande i containere samt en række bilbrande. Det er blandt andet gået udover et affaldsskur med containere ved den integrerede institution Kongelyset i Slagelse.

Fælles for de mange brande er, at de er opstået i aften- og nattetimerne.

Læs også
Børnehaves affaldsskur sat i brand
Læs også
Børnehaves affaldsskur sat i brand

TV2 ØST har tidligere rettet henvendelse til både Slagelse Lokalpoliti samt Sydsjællands og Lolland-Falster Politi for at høre, om brandene var påsat, eller om der var mistanke om ildspåsættelse – det har politiet dog hidtil ikke ønsket at udtale sig om i pressen.

Det er bestemt heller ikke første gang, at Slagelse har været ramt af stribevis af påsatte brande. I de seneste ni år er Slagelse den kommune uden for hovedstadsområdet, som har haft flest påsatte brande per indbygger.

Så sent som i sommer var Slagelse Kommune også ramt af en lang række påsatte brande. Siden blev en 47-årig mand varetægtsfængslet og tiltalt for at have sat ild til biler, containere og pavilloner i alt 12 gange i perioden fra den 5. juli til den 21. juli. Den 27. januar 2023 blev han frifundet i alle 12 forhold - anklagemyndigheden har derfra 14 dage til at vurdere, om sagen skal ankes. 

Brand i villa Slagelse
Læs også
Slagelse har tre gange så mange påsatte brande som resten af regionen
Brand i villa Slagelse
Læs også
Slagelse har tre gange så mange påsatte brande som resten af regionen

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at Lokalpolitiet tirsdag vil være til stede ved Brugsen i Kr. Stillinge fra klokken 12.00-14.00. Her vil de tage imod borgere, som har spørgsmål eller oplysninger til brandene.

Politiet hører også meget gerne fra eventuelle vidner i sagen på telefon 1-1-4. 


Nyhedsoverblik