Stor vandskade ramte børneafdeling - nu sendes gravide og børn til andre sygehuse

En stor vandskade ramte sidste uge børneafdelingen på Slagelse Sygehus. Nu vil en del af patienterne blive henvist til et andet sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Onsdag den 5. november betød en fejl på sygehusets sprinklersystem, at flere lokaler på børne- og fødeafdelingen blev oversvømmet af vand.

Region Sjælland oplyser, at der siden onsdag har været et arbejde i gang med at sikre, at der ikke er fejl på andre rørsamlinger i sprinklersystemet på etagen.

quote Vi er naturligvis kede af de gener, som nogle måske vil opleve, mens arbejdet står på

Charlotte Bøll Larsen, vicedirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

En gennemgang af skaderne viser, at der er behov for at udbedre skader på flere rum, og det betyder, at en del patienter vil blive henvist til andre sygehuse. 

Først færdig om halvanden uge

- For at undgå at håndværkernes arbejde er til gene for patienter og pårørende vil nogle af vores stuer blive lukket ned i den kommende uge. Som konsekvens vil en del af vores patienter opleve at blive henvist til regionens øvrige sygehuse. Specifikt kan det komme til at berøre gravide, fødende, små børn og spædbørn, fortæller vicedirektør Charlotte Bøll Larsen i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Bilerne fra skadeservice foran Slagelse Sygehus onsdag aften.  
Bilerne fra skadeservice foran Slagelse Sygehus onsdag aften.  
Foto: René Lind - Lind Foto

- Vi har fokus på at få udbedret skaderne hurtigst muligt, så vores patienter og pårørende bliver berørt mindst og kortest muligt. Vi er naturligvis kede af de gener, som nogle måske vil opleve, mens arbejdet står på. Arbejdet forventes færdigt onsdag den 19. december, fortæller vicedirektøren. 

Mød op som planlagt

Region Sjælland oplyser, at alle patienter, som skal til et andet sygehus, vil få direkte besked. 

Alle som har en aftale om konsultation med enten børneafdeling eller fødeafdeling, skal møde op som planlagt, medmindre de bliver kontaktet af afdelingen om anden aftale.

Artiklen fortsætter under klippet.

Kvinder, som skal føde, skal henvende til sig til afdelingen på det telefonnummer, som de tidligere har fået oplyst. Afdelingen vil derefter vejlede om det videre forløb.