Støjsvage skraldebiler i Slagelse

Som den første i landet skifter Slagelse Kommune nu alle sine skraldebiler ud med miljøvenlige skraldebiler. De bruger mindre brændstof og er mere støjsvage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skraldebiler larmer. Det har de i hvert fald gjort i mange år.

- Det har vi hørt rigtig meget før i tiden, at "I larmer sådan, når I kommer", men der skulle det værste gerne være ovre nu, siger Tim Holtzen-Larsen, som er skraldemand for RenoNorden A/S.

Selskabet har netop overtaget affaldsopgaven i Slagelse Kommune og er ved at sætte 12 nye og mere miljøvenlige skraldebiler i drift. De er udstyret med EEV, som er en teknik, der gør, at motoren stopper, hver gang skraldebilen holder stille. Det betyder mindre larm og et 30 procent lavere dieselforbrug

Dermed opfylder bilerne de krav, Slagelse Kommune stillede, da den skulle sætte skraldeindsamlingen i udbud.

- Der var både tænkt miljø- og ressourcehensyn ind, da vi lavede det her udbud. Vi er jo en grøn kommune, der har underskrevet en klimaaftale. Dermed forpligter vi os til at tage hensyn til miljø og nedbringelse af CO2, og derfor er det jo væsentligt, at det er nogle miljøvenlige biler, vi så sætter i gang, siger Lis Tribler, der er socialdemokratisk borgmester i Slagelse Kommune.

De tre skraldemænd, der tømte skraldespande i Frølunde Fed ved Korsør i dag er ind til videre godt tilfredse med de nye biler.

- Jeg synes, det er rart, de er så støjsvage efter flere år med noget, der ligner tinitus. Jeg tror også borgerne sætter stor pris på det, fortæller skraldemand, Dan Gøttrup.