Spillested må droppe livemusik efter klager over støj: - Jeg forstår det simpelthen ikke

Spillestedet G-Strengen i Slagelse midtby har fået forbud mod at spille livemusik, efter overboen klagede over støj.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det støjer i Slagelse.

I hvert fald hvis man spørger kommunen, som netop har forbudt Michael Dall, der er ejer af beværtningen G-Strengen i centrum af Slagelse, at spille live-musik. Det skriver Sjællandske.

- Jeg må simpelthen bare ikke have live-musik her, siger Michael Dall.

Hele barens koncept er bygget op omkring live-musikken, men overboen på 3. sal klagede til kommunen over støj, når spillestedet underholdt med livemusik fredag og lørdag mellem klokken 23 og 2 om natten.

- Det er jo én Slagelseborger ud af 35.000, der bor her i bymidten. Jeg forstår det simpelthen ikke. Det er pivuheldigt, siger Michael Dall.

En væsentlig overskridelse

Kommunen foretog tre målinger i overboens lejlighed i november sidste år og i april og maj måned i år. Målingerne viste støj i overboens lejlighed på omkring 37 decibel. Miljøstyrelsen sætter en vejledende grænse på 25 decibel om aftenen.

- Det er også en vejledning, men når vi snakker så stor en overskridelse på 12 decibel, så er det en væsentlig overskridelse, og så kan vi ikke dispensere på det, siger Jette Jungsberg, der er leder i miljøafdelingen i Slagelse Kommune.

Ifølge Miljøstyrelsen er det kommunen, der har ansvaret. Det vil sige, at kommunen faktisk godt kan give ejeren en dispensation ved for eksempel at sætte en tidsbegrænsning for livemusik. Men kommunen står fast.

- Miljøstyrelsens vejledning tager hensyn til menneskets sundhed, og derfor benytter vi os af de krav. Men selvfølgelig er det et proportionalitetsprincip, men vi fastholder de her grænseværdier, siger Jette Jungsberg.

quote Der er jo ikke nogen bar- eller diskoteksejer, der kan overholde lydniveauet på de 25 decibel ude foran deres fire vægge.

Michael Dall, indehaver af G-Strengen i Slagelse

Svarer til lyden fra et køleskab

Men hvor meget støjer 37 decibel egentlig?

Til sammenligning larmer en støvsuger 90 decibel. En vaskemaskine larmer 60 decibel. Og et køleskab larmer 40 decibel.

Kommunens målinger af støj på 37 decibel ligger altså lidt under et almindeligt køleskab. Miljøstyrelsens vejledende grænse på 25 decibel svarer faktisk til at hviske.

- Der er jo ikke nogen bar- eller diskoteksejer, der kan overholde lydniveauet på de 25 decibel ude foran deres fire vægge, når det kommer til stykket, siger Michael Dall.

Kan du forstå, at en overbo kan synes, at 37 decibel er for højt?

colourbox1921012.jpg
Læs også
Støj på jobbet kan gøre os syge
colourbox1921012.jpg
Læs også
Støj på jobbet kan gøre os syge

- Ja, det kan jeg faktisk godt forstå, hvis man ligger og skal sove, men jeg forstår så ikke, at man ikke har gjort sig de tanker, inden man flyttede ind, siger Michael Dall.

Ejer må i tænkeboks

Det var meningen, at Michael Dalls beværtning skulle åbne med livemusik til september. Men nu, hvor livemusikken har fået mundkurv på, må ejeren i tænkeboksen. 

- Tanken er, at jeg må åbne i september, og så må jeg finde ud af, hvad mit nye koncept er, siger Michael Dall.

Men G-Strengen er ikke det eneste spillested i Slagelse midtby.

Betyder det så, at hvis I foretager andre målinger i byen fra beværtninger eller lignende, og de så larmer over 25 decibel om aftenen, - at I så også vil gå hen og lukke de barer?

- Vi laver konkrete, individuelle vurderinger alle vegne, og vi lukker ikke baren, vi har lukket live-musikken. Vi har påbudt, at de skal overholde grænseværdierne og vi indskærpet, at grænseværdierne skal overholdes, men vores vurdering er, at det ikke er muligt at overholde, siger Jette Jungsberg.

TV ØST har været i kontakt med overboen, men vedkommende ønskede ikke at stille op til interview.


Nyhedsoverblik