Slagsmål på skole

Lederen på Baggesenskolen i Korsør siger i dag, at skolen har håndteret situationen med et voldsomt slagsmål på skolen så godt som de kunne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skoleleder Bettina Smedemark Kallenbach maner til besindighed to dage efter den voldsomme episode med en lommekniv på Baggesenskolen i Korsør.

Ifølge hende er al sagsbehandling gået lige efter bogen.

-          Ja, det mener jeg, vi har håndteret sagen rigtigt fra det sekund den opstod, i det tempo vi kan gøre det, siger Bettina Smedemark Kallenbach, der er skoleleder på Baggesenskolen.

I et brev til skolens forældre fortæller ledelsen på Baggesenskolen, at årsagen til episoden begyndte, da nogle 13-årige drenge kom håndsprit i en klassekammerats drikkedrunk. En anden elev fra en parallelklasse blandede sig, hvorefter et slagsmål mellem to elever eskalerede så voldsomt, at den ene stak den anden med en ifølge Baggesenskolen lommeknivs-lignende genstand.

-          Det her er en rigtig uheldig situation, hvor to børn får presset en tredje så voldsomt grundet en konflikt, at han vælger at tage den her kniv op af lommen, fortæller skolelederen.

Tre af de involverede elever fra 7. klasse er blevet bortvist fra skolen og vender senest tilbage på mandag. Sagen er ikke meldt til politiet.

Ifølge skolelederen ånder der igen fred og ro på 7. årgang og klasselærerne har fået talt grundigt med alle elever. Bettina Smedemark Kallenbach opfordrer dog også forældre til at få talt med deres børn.

-          Det her er en rigtig god anledning til at få en god snak om, hvordan man håndterer sådan nogle ting. Hvordan vi kan hjælpes ad, hvis sådan nogle situationer opstår, hvis en kammerat ved, der er en anden, der render rundt med kniv, så lad os hjælpes ad omkring det, for det er ikke okay og det skal ikke være nødvendigt, at have kniv med i skole, siger hun.