Slagelse vil løse pladsmangel med nye erhvervsgrunde på 440.000 kvm.

I Slagelse har mange virksomheder valgt at slå sig ned, så nu mangler de erhvervslokaler. Men det kan nye erhvervsgrunde forhåbentligt lave om på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Slagelse vil flere virksomheder gerne udvide og flytte til byen. Men der er mangel på erhvervslokaler. Det skriver avisen Sjællandske. 

Nu skal kommuneplanens planlagte erhversgrunde i Slagelse Megacenter Vest forhåbentligt løse problemet og tiltrække virksomheder.

Ejendomsmægler Henrik Nikolajsen fra Nybolig Erhverv fortæller, at han har måttet sige nej til otte virksomheder, der gerne ville bosætte sig i Slagelseområdet inden for det seneste år, fordi der ikke er flere ledige erhvervslokaler.

Og det ærgrer ham.

- Status er, at vi nu må skuffe nogle mulige virksomheder, der kunne have flyttet til Slagelse, som så må søge andre områder og lokaliteter i, siger Henrik Nikolajsen.

Skal godkendes i oktober

Kommunen har nu lavet en kommuneplan for et område mellem Vestmotorvejen og Omfartsvejen, hvor der kan bygges ud. Det skal hedde Slagelse Megacenter Vest og udgør 440.000 kvadratmeter jord, hvilket svarer til 40 fodboldbaner.

Og hos Slagelse Ervhervscenter har de store forventninger til foretagendet, der efter deres mening kan tiltrække mange virksomheder på grund af den gode placering ved motorvejen. 

- Der er meget høj synlighed ind til området fra tre store veje og ikke mindst fra E20. Det er fordi tilgængeligheden er meget høj. Så vi er helt sikre på, at det vil imødekomme de ønsker og krav, der kommer i de kommende år, siger Per Birkegaard Madsen, som er erhvervsserviceschef i Slagelse Erhvervscenter.

Kommuneplanen skal godkendes i oktober, inden folkene i Slagelse kan tage hul på erhvervsprojektet.