¨

Slagelse vil fylde stadion med vand

Foto: TV ØST

Det gamle stadion i Slagelse skal i fremtiden fyldes med vand, når regn tvinger kloakkerne i knæ. Området skal samtidig være ’motionscenter’.

Når vandet fosser ned fra himlen, så bliver det gamle stadion i Slagelse redningen for borgerne i byen.

Det gamle stadion i byen skal nemlig fyldes med vand fra Anlægssøen, der ellers ville være endt i kloakkerne - og måske have sendt affaldsvand ind i folks hjem.

Men stadionet skal ikke ophøre med at være et center for motion og idræt, selvom det skal bruges til at beskytte byen mod ekstremregn.

- Når vi alligevel skal bruge så mange millioner på klimatilpasning, så vil vi gerne gøre det, så vi også får noget rekreativt ud af det. Det, der bruges til vand når det regner meget kunne bruges til skøjtebassin om vinteren, og cykling eller måske parkour som sommeren, siger chefkonsulent Bo Gabe, Center for Teknik og Miljø i Slagelse kommune.

Slagelse har det problem, at den har såkaldte fælleskloaker, hvor både regnvand og spildevand fra husholdningerne blandes.

Når det regner rigtig meget, så går Anlægssøen over sine bredder – og så bliver presset på kloakkerne så stort, at kloakvand presses op i folks kældre.

Før det sker, så vil pumper i stedet pumpe højvandet væk fra Anlægssøen og ind i det gamle stadion.

05:48 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App