Slagelse Svømmeklub belønnet

Svømmerne fra Slagelse løb med Region Sjællands eftertragtede Sundhedspris på 30.000 kr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Svømmeklub blev dommernes foretrukne kandidat, da Region Sjælland mandag eftermiddag for femte gang uddelte sin  Sundhedspris. I år var førstepræmien på 30.000 kr., mens der til de to andre finalister var 15.000 kr. og 5.000 kr.

Disse to priser gik til henholdsvis Inge Degler, der blandt meget andet er formand for Gigtforeningens Lolland-Falster Kreds, og gymnastikinstruktøren Ragni Lindholm fra idrætsforeningen SOR i Sorø, skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Ildsjæle trækker læsset
Priserne blev uddelt i Regionsrådssalen i Sorø, og regionsrådsmedlem Kirsten Devantier, der sammen med politikerkollegerne Nicolai Nicolaisen og Jette Leth Buhl udgjorde årets dommerkomite, hyldede i sin festtale de mange ildsjæle rundt om i regionen, som med deres indsats gør en forskel på sundhedsområdet til gavn og glæde for andre mennesker.

- Det er ildsjælene, der trækker det tungeste læs, og derfor er dagen i dag en særlig hyldest til jer. I er vindere, når det handler om sundhed, uanset om jeres initiativ får en pris i dag eller ej, sagde Kirsten Devantier blandt andet.

 En af de største
Nicolai Nicolaisen stod for selve prisuddelingerne og gav vinderne her nogle ord med på vejen. Om vinderne fra Slagelse Svømmeklub, der med over 1200 medlemmer er en af de største foreninger i Region Sjælland, fremhævede han eksempelvis de mange facetter i klubbens tilbud, som går på tværs af alle aldersgrupper og discipliner inden for svømmesporten. Fra babysvømning til vandpolo.

- Og så arbejder I tillige med sunde kostvaner ved jeres arrangementer. Hos jer er det ikke burgere, colaer og pommes friter, men frugt, nødder, mandler, vand og alt muligt andet sundt, der bydes på.

 

Kæmpe indsats
Andenpræmien til Inge Degler blev givet for hendes jætteindsats på mange forskellige områder til fordel for handicappede på Lolland-Falster, og altså især for hendes engagement på gigtområdet, som hun i øvrigt selv lider af.

Tredjepræmien til Ragni Lindholm blev blandt andet motiveret med den smittende energi, grandprix-instruktøren har lagt i sit arbejde inden for gymnastikken gennem næsten 50 år.