Slagelse-rytter udtaget til OL

Der er nu sat navne på de baneryttere, der skal med til OL i Rio. En af dem, der skal med, er 18-årige Niklas Larsen fra Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når Danmark sender det banehold, der skal deltage i 4000 meter holdforfølgelsesløb til OL i Rio, bliver det med regional deltagelse.

Den 18-årige Niklas Larsen er nemlig en af dem, der er en del af truppen. Selv fik han beskeden for nogle dage siden.

- Jeg blev rigtig glad. Det er noget, jeg har gået med i hovedet i lang tid. Og der har været en del konkurrence om at komme med på holdet, så jeg har også været meget nervøs for at blive valgt fra. Så det er en stor glæde at blive udtaget.

Det er DIF, Danmarks Idrætsforening, der nu har sat navne på de i alt seks ryttere, der er udtaget til forfølgelsesløbet.

Kører for medaljer

Holdet kørte ved VM tidligere på året sig til en bronzemedalje, og der er derfor høje forhåbninger forbundet med deres OL-deltagelse.

- En medalje er det ultimative mål. Det, at vi tog en medalje ved  VM, viser, at vi har niveauet. Men vi har stadig meget at arbejde på. Folk giver sig alt, hvad de kan til OL, så vi skal virkelig steppe up, siger han.

Og Niklas Larsen er ikke den eneste, der mener, at der er en reel mulighed for at få en OL-medalje med hjem. 

- Det er et klassehold, som vi har udtaget til OL. Holdet har været gennem et generationsskifte, hvor vi har fået nogle unge ryttere ind, som kører rigtig stærkt. Vi tager helt sikkert til Rio for at komme på medaljeskamlen, siger Lars Bonde, der er sportschef i Danmarks Cykle Union i en pressemeddelelse.

Læs mere om Niklas Larsen

TV ØST har tidligere på året mødt den unge cykelrytter fra Slagelse. Dengang kæmpede han for at nå det OL-mål, der i dag blev opfyldt. Læs hele portrættet her. 

Truppen til 4000 meter holdforfølgelsesløb