¨

Slagelse modeljernbaneklub fejrer 70 års jubilæum

01:34

Slagelse Model-Jernebane klub kunne i dag fejre sit 70 års jubilæum - og det blev fejret med åbent hus - hvor gæsterne kunne se de små tog i bevægelse.

Slagelse modeljernbaneklub fejrer 70 års jubilæum Foto: TV ØST

1 af 2

Slagelse Modeljernebaneklub fejrede i dag sit 70 års jubilæum med åbent hus arrangement.

Slagelse Model-Jernbane Klub, der har til huse på øverste etage på Slagelse banegård, blev stiftet i 1946. Og det skulle fejres i dag. Derfor havde klubben åbnet dørerne for alle intresserede heriblandt andre danske modeljernbaneklubber.

Modelbaneanlægget består af 800 meter spor og 180 sporskiftere, landskab og flere små stationsbyer og en færgehavn, der besejles af færgen Prinsesse Benedikte. Og selvfølgelig de mange håndlavede tog.

Da klubben blev  stiftet i 1946 mødte medlemmerne op i slips og jakkesæt for at bygge modelbanen, men den aræ er slut. I dag er hyggen og samværet i højsædet hos medlemmerne, men interessen for de små tog stadig intakt.

- Jeg har altid synes, at tog var fascinerende. Jeg var bare 12 år gammel, da jeg stod stod ved Slagelse banegård og kiggede på tog, fortæller Allan Olsen, formanden for foreningn.

Medlemmer i Jernebaneklubben mødes hver torsdag aften for at pleje deres  fælles interesse for tog og teknik, og det ældste aktive medlem har fejret sit 40 års jubilæum i klubben.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App