Slagelse kæmper for at tiltrække studerende: Slår dørene op til åbent hus

I dag var der åbent hus på alle videregående uddannelser i Slagelse. Håbet er at få de unge til at blive i provinsen og tage en uddannelse der.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er jo en af livets vigtigste beslutninger. Det er jo, hvad man skal beskæftige sig med resten af livet.

Sådan lyder det fra Thera Askholm fra Høje Taastrup, der i dag benyttede sig af chancen for at se, hvad Slagelse har at byde på som studieby.

quote Det er jo en af livets vigtigste beslutninger. Det er jo, hvad man skal beskæftige sig med resten af livet

Thera Askholm, Høje Taastrup

I dag holdt alle de videregående uddannelser i Slagelse nemlig åbent hus i forsøget på at overbevise de unge om, at man sagtens kan studere i andre byer end København, Aarhus, Odense og Aalborg.

- Vi vil gerne fortælle de studerende, hvordan det er at være her på stedet. Derfor fortæller vi os lidt om vores studier og om det at være studerende. Det vil altså sige forskellen på at være gymnasieelev og studerende. Det vil vi rigtig gerne fortælle om, siger Kirsten Lambert, campuskoordinator på Syddansk Universitet i Slagelse.

En studieby i udvikling

Hendes oplevelse er, at mange af dem, der kommer til åbent hus, næsten har besluttet sig for, at studiebyen skal hedde Slagelse i fremtiden. 

1471414001_undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Syddansk Universitet tester 5000 spændte studerende
1471414001_undervisning1_770x330.jpg
Læs også
Syddansk Universitet tester 5000 spændte studerende

- De skal bare lige vise det frem til kæresten og har far og mor med i den anden hånd for at se på det en sidste gang, siger Kirsten Lambert.

Slagelse er generelt en studieby i udvikling, og i 2020 får kommunen en helt ny campus med plads til endnu flere studerende. Der er ellers allerede mange muligheder: Der er både korte-, mellemlange og lange videregående uddannelser at vælge imellem – der er både Erhvervsakademiet Slagelse, SDU og professionshøjskolen Absalon.

- Vi har set en næsten uafbrudt vækst i de her uddannelser, som ligger efter ungdomsuddannelserne. Det er vi selvfølgelig glade for. Hvis vi går ti år tilbage, så er der altså tale om mere end en fordobling, siger borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen (S).

Vil gøre Slagelse attraktiv

Målet er at gøre Slagelse Kommune til et sted, de unger rejser til og ikke fra. Kommunen vil gerne have, at de unge bliver i provinsen og studerer og efterfølgende får et job hos en lokal virksomhed, slår sig ned og stifter familien. Men som det ser ud lige nu, så kommer mellem 60 og 70 procent af de studerende ikke fra Slagelse og omegn.

quote Jeg tror også, at en af udfordringerne opstår, hvis de ikke kan få en studiebolig her i Slagelse. Hvis de ikke kan det, så leder de måske andre steder

John Dyrby Paulsen (S), borgmester, Slagelse

- Vi har nogle unge mennesker, som godt kunne blive ved med at bo i Slagelse og læse i Slagelse. Så derfor bliver vi nødt til at informere noget mere, blandt andet ude på skolerne og i samarbejde med skolerne, siger borgmesteren.

- Men jeg tror også, at en af udfordringerne opstår, hvis de ikke kan få en studiebolig her i Slagelse. Hvis de ikke kan det, så leder de måske andre steder. Men det problem er vi ved at løse.

Men i hvert fald har det åbne hus den helt rette effekt på Thera Askholm. Hun er blevet meget klogere på fremtiden i dag.

- Jeg er mere tryg nu, og jeg har fået svar på en del spørgsmål. Jeg var blandt andet været i tvivl om, om der er tid til at se mine venner og min kæreste, men der fik jeg at vide, at det kan man altså godt, siger hun.

- Jeg vil gerne gå her på Syddansk Universitet i Slagelse og læse engelsk og kommunikation. 

Viktor Carle elev fra Erhvervsakademi Sjælland
Læs også
Projekt får tre millioner: Bringer sjællandske studerende og virksomheder tættere sammen
Viktor Carle elev fra Erhvervsakademi Sjælland
Læs også
Projekt får tre millioner: Bringer sjællandske studerende og virksomheder tættere sammen

Nyhedsoverblik