Skoleelever på hotel

To gange om året rykker en skoleklasse fra Broskolen i Korsør ud af klasseværelset og ind på Hotel og Kursuscenter Klarskovgård.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Korsør er et helt nyt projekt mellem folkeskole og erhvervsliv blevet søsat. To gange om året de næste ni år rykker en skoleklasse fra Broskolen i Korsør ud af klasseværelset og ind på Hotel og Kursuscenter Klarskovgård.

Samarbejdet skal introducere eleverne for forskellige jobmuligheder og forberede dem på det fremtidige arbejdsmarked.

- Formålet er, at få vores elever til at finde ud af, hvad der findes af jobmuligheder og liv i det hele taget uden for vores matrikel på Broskolen, siger klasselærer for 1.a, Marlene Jensen.

Meget at lære
Eleverne er helt sikrer på, at besøgene vil være lærerige.

- Man kan lære, hvad et hotel rigtig er, og så kan man lære at arbejde også, og så er der mange kurser, siger Nicklas Stub Sørensen fra 1.a på Broskolen.

Hotelchefen på Klarskovgård er sikker på, at der er meget viden, hotellets personale vil kunne give videre til eleverne.

- I løbet af den tid der kommer, vil vi kunne lære ungerne en hel masse om økonomi og arbejdsfunktioner og give dem et indblik i den her branche. Vi kan også snakke økologi, altså hvor kommer vores mad fra, vi kan snakke miljø, hvor meget vasker vi, så der er rigtig mange emner, vi kan tage op i løbet af de næste ni år, siger hotelchef Louise Hauge Gliese.

Flaskepost med invitation
Men alt det med økonomi og miljø må vente nogle år endnu. På dagens første besøg var opgaven at tegne en tegning, som blev sendt afsted med flaskepost.

Udover tegningerne ligger der i flaskeposterne en invitation til en frokost på Klarskovgård i selskab med 1.a fra Broskolen. Så nu er det med at komme ud og lede.