Skolebesparelser på 24 mio. kr. kommer for alvor til at gøre ondt

Det er ikke bare at skære helt ind til benet, men at skære i benet, når skoleudvalget i Slagelse Kommune skal spare 24 millioner kroner, lyder det fra formanden

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Uddannelsesudvalget i Slagelse Kommune skal finde 24 millioner kroner, og det kommer til at gøre ondt. Det siger udvalgsformand Johnny Persson (V) til Sjællandske torsdag.

- Det er da ikke tilfredsstillende. Vi skærer ikke længere ind til benet, vi skærer i selve knoglen. I byrådssalen giver man fra næsten alle partier udtryk for, at uddannelse skal prioriteres højere, men jeg vil gerne se noget handling. Ellers må vi klare det inden for udvalgets eget budget, og så kan det kun gå ud over den borgernære service, siger Johnny Persson til avisen.

Af de 24,3 millioner kroner, som udvalget har sendt videre i et spareforslag til august måneds budgetforhandlinger, går de 15,5 millioner kroner fra folkeskoleområdet. Forslagene er en del af de borgerliges effektiviseringsrunde sidste år, og Socialdemokraterne er forbeholdne over for spareforslaget.