Skole sender elever hjem efter brand

En kraftig stank af røg har onsdag middag fået Nymarkskolen i Slagelse til at sende de store elever hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kraftige røglugt efter en mindre brand på Nymarkskolen i Slagelse onsdag formiddag fik onsdag middag skolen til at vælge at sende de store elever hjem.

Det oplyser skoleleder Rene Nielsen til TV ØST.

- Vi har valgt at sende alle elever fra femte til niende klasse hjem for i dag. Vi har brug for at lufte skolen grundigt igennem, siger skolelederen kort efter beslutningen blev truffet.

LÆS OGSÅ: Skole: Vi er meget tilfredse med evakuering

LÆS OGSÅ: Brand på skole: 500 elever evakueret

Selvom der var tale om en forholdsvis begrænset brand, så var der en kraftig røgudvikling fra ilden, og røgen bredte sig til hele bygningsafdelingen via ventilationssystemet, så der nu er en kraftig lugt af røg overalt.

De mindre elever holder til på en anden afdeling af skolen, hvor der ikke er røggener. Derfor er de ikke blevet sendt hjem.

Skoleleder glæder sig

Rene Nielsen var selv til møde på Fyn, da nyheden om branden løb ind. Derfor var han heller ikke selv til stede, da skolen blev evakueret efter alarmen lød.

Han glæder sig dog over, at alt gik godt.

- Der har nogen gange været snak om, at brandøvelser på en skole af mursten og beton var lidt overflødige. Dette understreger dog, at brandøvelserne har været en rigtig god måde at bruge tiden på, siger han.