Skatere i Korsør jubler - får skatepark, der udfordrer selv de bedste

Skaterne i Korsør har længe sukket efter bedre forhold til at skate, og nu står deres drøm til at gå i opfyldelse.

I Korsør har byens skatere længe drømt om bedre faciliteter til udfoldelse af deres sport.

For den gamle skaterpark i byen har længe trængt til at blive moderniseret – eller som formanden for Korsør Skatepark, 49-årige Thomas Rüsz Zielinski, udtrykker det:

- Der var ikke noget af det, som de unge efterspørger, overhovedet.

Derfor er den gamle skaterpark blevet revet ned – men til fordel for en ny.

For med donationer fra lokale sponsorer og en stor bevilling fra kommunen i ryggen har Korsør Skatepark fået samlet nok midler ind til en helt ny skaterpark.

Det er derfor, at skaterne lige nu er henvist til parkeringspladsen ved Rema 1000 og en midlertidig rampe.

- Vi er dybt taknemlige for det, som Rema 1000 på Skovvejen har gjort for os, at vi har måttet have en rampe stående der midlertidigt – men det er en helt anden boldgade.

Det er ikke hvem som helst, der står for at bygge den nye skatepark i Korsør. Joshua Fabrin og hans team er nemlig selv skatere.
Det er ikke hvem som helst, der står for at bygge den nye skatepark i Korsør. Joshua Fabrin og hans team er nemlig selv skatere. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Bygges af skatere

Det er ikke hvem som helst, der står for at bygge den nye bane.

Joshua Fabrin og hans team er nemlig selv skatere – og har bygget skaterbaner verden over.

- Det er alle sammen skatere, og som bygger skateparks og kører på skateboards til dagligt, forklarer Thomas Rüsz Zielinski og tilføjer:

- Så skateboard og skateparks er lavet af skatere.

For tiden er skaterne henvist til en noget mindre rampe ved byens lokale Rema 1000. Der er meget glæde over at må låne forretningens parkeringsplads - men man glæder sig også til, at den nye bane står klar.
For tiden er skaterne henvist til en noget mindre rampe ved byens lokale Rema 1000. Der er meget glæde over at må låne forretningens parkeringsplads - men man glæder sig også til, at den nye bane står klar. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Prisen for den nye park ligger i omegnen af to millioner kroner – men den bliver også noget helt særligt:

- Den her får nogle udformninger og får en udfordring, som gør, at selv toppen af kransekagen, altså eliten i skateboard world wide, vil kunne komme her og få udfordringer ud af det og få en sjov oplevelse og en fed dag, siger Thomas Rüsz Zielinski, der også selv glæder sig til åbningsdagen:

- Indeni står jeg og ligner en på 18 år, og jeg glæder mig.

De unge skatere har også selv bidraget til at slå et slag for at rejse midler til den nye skatebane. Det skete med en kampagnevideo på Youtube.