¨

SKAT jager sociale bedragere

Foto: TV ØST

Beboerne i Agervang i Holbæk og Ringparken i Slagelse er i øjeblikket ved at få tjekket deres økonomi af SKAT. De leder efter sociale bedragere.

SKAT har igangsat en aktion, hvor de tjekker økonomien hos alle beboere i Ringparken i Slagelse og i Agervang-bebyggelsen i Holbæk - to såkaldte ghetto-områder.

- Når der er stor fokus på socialt bedrageri, så er det også områder, hvor der er en meget stor andel af social udbetaling af indkomst, siger projektleder i SKAT, Region Midt- og Sydsjælland, Allan Kok.

Det kan for eksempel være ved at se på, hvor meget modtageren har fået i overførselsindkomst og parre det med hvor meget, der er på vedkommendes konto. Har personen for eksempel modtaget 100.000 kroner i kontanthjælp, og der står 100.000 på hans konto, vil SKAT sætte spørgsmålstegn ved, hvad vedkommende har levet af. Og så kigge nærmere på hans økonomi.

Indtil videre har SKAT indhentet informationer på de i alt 1634 modtagere af skattepligtige overførselsindkomst i de to områder. De modtager i gennemsnit 99.000 kroner om året pr. person.

- Vi ved præcis hvad deres indkomstforhold har været, vi ved hvad deres rådighedsbeløb har været i forhold til deres selvangivelse, forklarer Allan Kok.

Og selvom det endnu engang kaster et dårligt lys på områderne, så er beboerne overvejende positive.

- Jeg synes, det er meget rimeligt. For os ærlige borgere, der betaler vores skat, skal jo også have noget for pengene, siger Stefan Rothmann fra Slagelse.

02:14 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App