Situationen mellem Rusland og Ukraine spidser til - nu samles soldater i Slagelse

Den tilspidsede situation på grænsen mellem Rusland og Ukraine betyder, at Forsvaret vil samle en kampbataljon i Slagelse, der kan rykke hurtigt ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forsvaret skærper beredskabet efter den russiske oprustning ved Ukraines grænse. Det betyder blandt andet, at en kampbataljon samles på Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Det skriver Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse og kalder "det russiske militære pres på Ukraine for uacceptabelt".

Regeringen har besluttet en række nødvendige skridt efter anbefaling fra Forsvarskommandoen for at skærpe Forsvarets beredskab, så Danmark styrker sin evne til at støtte NATO’s afskrækkelse, står der i pressemeddelelsen.

Forsvaret vil skærpe beredskabet for den danske kampbataljon, som er tilmeldt NATO’s beredskab, og skal kunne rykke ud på 1-5 dage, fremgår det.

Bataljonen vil bestå af 700-800 soldater, ligesom nødvendigt materiel også vil blive klargjort på kasernen i Slagelse, skriver Forsvarskommandoen i pressemeddelelse.

- Det er vigtigt at slå fast, at der for nuværende ikke er en øget trussel mod Danmark eller Bornholm for den sags skyld.

- Vi styrker vores militære muligheder for at kunne reagere hurtigere, hvis situationen kræver det, udtaler forsvarschef og general Flemming Lentfer.

Det vil desuden ske ved en styrkelse af det nationale afvisningsberedskab ved at placere to F-16 kampfly på Bornholm, hvis det vurderes operativt nødvendigt.

Det øgede beredskab vil betyde, at Forsvarets opgaveløsning ved grænsen og ved bevogtning ved civile lokaliteter i København afvikles. Det er under nærmere afklaring, om politiet eller Hjemmeværnet skal overtage opgaverne, skriver Forsvarsministeriet.

Frygt for invasion

Den danske reaktion kommer, efter Rusland de seneste måneder har mobiliseret flere end 100.000 soldater ved grænsen til Ukraine.

Det har i både Europa og USA skabt frygt for, om Rusland vil invadere Ukraine. Noget Rusland dog har afvist.

På Facebook skriver statsminister Mette Frederiksen (S), at hun tirsdag har holdt møde med NATOs generalsekretær, norske Jens Stoltenberg, og at samtalen har handlet om konflikten ved Ukraines grænse.

- Alvorlig situation i og omkring Ukraine og derfor også en alvorlig samtale her til morgen med Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, skriver statsministeren i opslaget.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nyhedsoverblik