¨

Sidste træk i kampen for gammel købmandsbaghus

Foto: TV ØST

Selv om Slagelse Kommune har sat fristen til 1. juli, kæmper kræfter i Korsør stadig for at undgå, at den gamle købmandsgårds baghus bliver revet ned.

Den gamle købmandsgårds baghus i Korsør skal bevares. I hvert fald hvis det står til byens Bevaringsforening. Selv om Slagelse Kommune har sat dato på nedrivningen af det, den kalder en faldefærdig bygning med sammenstyrtningsfare, er der fortsat kræfter, der kæmper for at den gamle bygning består. Det skriver Sjællandske.

Både foreningens formand Gyrit Kaaber og købmandsgårdens ejer Sten Stjerne Hansen vil ikke af med baghuset, som er den del af en af de sidste historiske rester i Algade, mener de.

- Jeg har ikke tænkt mig at rive noget ned, hvis jeg kan undgå det. Jeg protesterer mod nedrivningen, inden fristen udløber 25. maj, for det er slet ikke så slemt, som Slagelse Kommune beskriver, siger Sten Stjerne Hansen til avisen.

Planen er, at bygningen skal rives ned senest 1. juli, og Sten Stjerne Hansen hænger på regingen. Nu forsøger Gyrith Kaaber at samle underskrifter ind mod den handling i håb om at vise politikerne, at mange i byen ligesom hende selv ønsker at beholde den 242 år gamle bygning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App