Selandia varsler 26 medarbejdere opsagt

Uddannelsesinstitutionen Selandia i Slagelse mangler i 2016 26,5 millioner kroner og har derfor været nødt til at varsle 13 procent eller 26 af medarbejderne opsagt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Besparelser og færre elever har medført, at Selandia i Slagelse tirsdag den 27. oktober varslede et stort antal medarbejdere opsagt. Det skriver uddannelsesinstitutionen i en pressemeddelelse.

- Det er virkelig trist at sige farvel til gode kolleger, der i mange år har ydet en god og solid indsats. Men det er desværre nødvendigt, for at vi kan bevare en sund økonomi, siger direktør på Selandia Michael Kaas-Andersen.

Mangler 26,5 millioner kroner

Selandia mangler i 2016 26,5 millioner kroner og har derfor været nødt til at varsle 13 procent af medarbejderne opsagt. De manglende millioner skyldes til dels regeringens sparekrav og til dels de nyligt indførte karakterkrav på 02.

- Reformens adgangsbegrænsning på erhvervsuddannelserne har betydet, at vi har måtte afvise en del elever. Og selv om det lige nu giver en svær situation, mener jeg fortsat, at reformen er den rigtige vej. Adgangsbegrænsninger, højniveaufag og talentspor er afgørende for, at vi kan genetablere erhvervsuddannelsernes image og få de elever, der kan klare det faglige niveau, pointerer Michael Kaas-Andersen.

Målet er klart men vejen er snoet

Det har ikke været let for Selandia at finde de medarbejdere, der skal undværes i fremtiden, for det har været helt centralt, at eleverne fortsat skal have undervisning af høj kvalitet.

- Vi har forsøgt at finde løsninger, der indebærer, at vi med kreative og nye metoder inden for forberedelses- og undervisningsformer kan bevare og på sigt forbedre vores uddannelser. Vi kender ikke helt vejen endnu, for den er vi nødt til at finde i fællesskab. Men vi kender målet, og det er, at vi fortsat skal være en god arbejdsplads, der på sigt tiltrækker endnu flere unge til erhvervsuddannelserne, siger Michael Kaas-Andersen.

Går udfordrende tid i møde

Han ved godt, at Selandias medarbejdere går en udfordrende tid i møde, men han er samtidig overbevist om, at det nok skal lykkes at få unge til at se de mange muligheder, der er med en erhvervsuddannelse.

- Med erhvervsskolereformen er erhvervsuddannelserne blevet det brede og sikre valg, der både kan føre til en håndværkerkarriere og til en længere videregående uddannelse. Når vi får de muligheder helt ud til de unge og deres forældre, er jeg sikker på, at vi vil opleve en elevstigning, selvom adgangskravet er kommet for at blive, slutter Michael Kaas-Andersen.


Nyhedsoverblik