Se billederne: Stor beredskabsøvelse på Storebæltsbroen i nat

Politi, brandvæsen og redningsmandskab holdt natten til søndag øvelse på Storebæltsbroen. 250 personer deltog.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var både blod, blå blink og masser af mennesker på Storebæltsbroen natten til søndag.

Blodet var heldigvis sminke, og der var bare tale om en øvelse med 250 deltagere fra Fyns Politi, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og forskellige sundheds- og redningsinstanser. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Både politi, brandvæsen, redningsmandskab og sundhedspersonale var til stedet på Storebæltsbroen i nat.
Både politi, brandvæsen, redningsmandskab og sundhedspersonale var til stedet på Storebæltsbroen i nat. Foto: Morten Bøgh

Øvelsen foregik på lavbroen og var den første siden ulykken i 2019, hvor et godstog og et passagertog kolliderede med hinanden, og otte personer blev dræbt.

- Vi ville prøve nogle forskellige ting af, og det fik vi gjort, og det gav nogle læringspunkter. Umiddelbart forløb det hele planmæssigt, fortæller Sten Nyland, vagtchef ved Fyns Politi.

Et fartøj til personer i panik

Øvelsen foregik mellem klokken 01 og 06 og betød, at broens vestgående kørebane blev spærret, så bilister i begge retninger blev samlet i det østgående spor. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Lægehelikopteren var også på plads under øvelsen.
Lægehelikopteren var også på plads under øvelsen. Foto: Morten Bøgh

Som en del af øvelsen indgik et IC3 passagertog med tre vogne, og der var både politibiler, redningskøretøjer, ambulancer, helikopter og et hjemmeværnsfartøj til stede.

- Under en rigtig ulykke kan folk gå i panik og finde på at forsøge at springe fra togsporene over til kørebanen, men det kan man altså ikke, og så falder man i vandet. Det er derfor, at fartøjet også er med, når vi holder øvelse, fortæller Sten Nyland. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Et IC3 passagertog indgik i øvelsen, og erfaringer fra både ulykken i 2019 og tidligere øvelser var blevet brugt i planlæggelsen af øvelsen.
Et IC3 passagertog indgik i øvelsen, og erfaringer fra både ulykken i 2019 og tidligere øvelser var blevet brugt i planlæggelsen af øvelsen. Foto: Morten Bøgh

Øvelsens primære formål var at øve samarbejdet mellem de forskellige myndigheder, så redningsindsatsen bliver koordineret og styret effektivt i forhold til at redde liv og komme de tilskadekomne til undsætning.

- Både erfaringer fra den tragiske togulykke i 2019 og fra tidligere øvelser på lavbroen er taget med i tilrettelæggelsen af øvelsen, sagde politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns politi i en pressemeddelelse forud for øvelsen.

For at gøre øvelsen så ægte som muligt indgik der også ofre i øvelsen. Heldigvis er 'blodet' ikke ægte, og de skal kun agere tilskadekomne.
For at gøre øvelsen så ægte som muligt indgik der også ofre i øvelsen. Heldigvis er 'blodet' ikke ægte, og de skal kun agere tilskadekomne. Foto: Morten Bøgh
Øvelsens primære formål var at øve samarbejdet mellem de forskellige myndigheder, så redningsindsatsen bliver koordineret og styret effektivt i forhold til at redde liv og komme de tilskadekomne til undsætning.
Øvelsens primære formål var at øve samarbejdet mellem de forskellige myndigheder, så redningsindsatsen bliver koordineret og styret effektivt i forhold til at redde liv og komme de tilskadekomne til undsætning. Foto: Morten Bøgh
Ulykken i 2019 vidner desværre om, hvor vigtigt det netop er, at beredskabet hele tiden øver sig, så vi sikrer, at vores viden, kompetencer og læring er så opdaterede og optimale som overhovedet muligt, sagde politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi forud for øvelsen..
Ulykken i 2019 vidner desværre om, hvor vigtigt det netop er, at beredskabet hele tiden øver sig, så vi sikrer, at vores viden, kompetencer og læring er så opdaterede og optimale som overhovedet muligt, sagde politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi forud for øvelsen.. Foto: Morten Bøgh

Nyhedsoverblik