Se billederne: Klumpfisk drevet i land i regionen

En død klumpfisk er blandt andet skyllet i land på en strand ved Korsør. En seer har foreviget fisken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kristian Jensen fik sig lidt af en overraskelse, da han søndag ved middagstid var ude at gå en tur på stranden mellem Knivkær og Svenstrup nord for Korsør – her fik han nemlig øje på en klumpfisk, der lå død på stranden og som var drevet i land. Lidt af et sjældent syn:

- Den ser forholdsvis frisk ud og lugter ikke. Jeg vil skyde den til at være omkring en meter fra finne til finne, fortæller Kristian Jensen, som bor omkring tre kilometer fra stedet.

Han skyndte sig at forevige den døde klumpfisk og sendte billederne til redaktionen på TV ØST.

-  Jeg synes, den er fin og bestemt værd at kigge på, fortæller han.

Det er ikke første gang, indbyggerne på de kanter får fornøjelsen af sådan en fisk. For omkring fire år siden skyllede en anden død klumpfisk også i land.

-   Den var dog cirka dobbelt så stor, tilføjer han.

Også andre seere i landsdelen har set det lidt usædvanlige syn på andre strande og sendt os billeder. Blandt andre Kamma Råsø, som fandt en stor klumpfisk på Ore Strand i Vordingborg 1. juledag. 

Ifølge Kristian Jensen fra Korsør bliver fisken nok liggende på stranden et par dage, før den begynder at gå i forrådnelse. Klumpfisken lever ellers normalt i Middelhavet, men på grund af varmere danske farvande ses den mere og mere hyppigt på vores breddegrader.

Se flere billeder af forskellige klumpfisk i billedarkivet øverst på siden.