Rød blok starter Danmarksturné i Slagelse

Lørdag skød den røde blok valgkampen i gang i Slagelse. Men Socialdemokraterne og SF er i modvind hos deres egne vælgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Helle Thorning-Schmidt (S) skiftede lørdag formiddag Christiansborg ud med Nytorv i Slagelse.

- Det er dejligt at komme til Slagelse, siger formanden for Socialdemokraterne.

Den røde blok startede i dag en stor Danmarksturné rundt i landet. Første by var Slagelse. SF'erne Villy Søvndal og Ole Sohn var også med.

- Der er et år eller mindre til valget i dag. Jeg synes, at vi lige så godt kan være ude på gader og stræder og snakke med dem, som har lyst til at snakke med os, siger Helle Thorning-Schmidt. Slagelses socialdemokratiske borgmester Lis Tribler bakkede også op.

Den røde blok er røget i modvind hos nogle af kernevælgerne. En ny meningsmåling lavet af Epinion for DR viser, at 60 procent af S og SFs vælgere er imod regeringens omstridte udlændingeaftale. En aftale, som S og SF ser positivt på.

- Jeg synes, at skruen er ved at blive strammet alt for voldsomt på udlændinge-området. Det går både ud over danskere og udlændinge, siger Erik Nygaard fra Vemmelev.

Samme holdning har Frode Hansen fra Slagelse.

- Den aftale skal de bare holde sig langt væk fra, siger Frode Hansen. 

Men de kritiske stemmer i baglandet skal ikke gøre sig forhåbninger om en ændret kurs.

- Jeg kan godt forstå, at folk gerne vil diskuttere det her. Men til dem er jeg nødt til at sige, at der godt kan være fordele ved et pointsystem, siger formanden for Socialdemokraterne.