Retsopgør på vej efter krak i andelskasse

En tidligere andelshaver vil sagsøge Finanstilsynet ovenpå krakket i Andelskassen J.A.K.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Krakket i Andelskassen J.A.K. i Slagelse, hvor andelshavere og kreditorer har tabt 30-40 millioner kroner, ser nu ud til at få et retsligt efterspil.

Det skriver Sjællandske.

Jørn Melchior Nielsen, der var bestyrelsesmedlem i den nu kuldsejlede andelskasse, vil anlægge sag mod Finanstilsynet. Og pengene til at føre sag for får han fra investor Jens Kindberg, som forsøgte at købe sig ind i andelskassen, inden den blev lukket af Finanstilsynet og overgivet til statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet.

Investoren, der også er medlem af Slagelse Byråd for Enhedslisten, oplyser, at han tabt 240.000 kroner i indskudt andelskapital. Et tab, der dog kan trækkes fra i skat, så det reelle tab bliver 100.000 kroner, men Melchior Nielsen mener ikke, at andelskassen burde have været lukket.

Det samme mener Jens Kindberg, som ikke selv vil anlægge sag, fordi han ikke har haft noget tab.

Kindberg forsøger ved sagsanlægget at sikre, at Andelskassen bliver udbudt som en samlet enhed, så færrest mennesker mister arbejdet og mindst mulig andelskapital tabes. Han er interesseret i at byde på den og håber på at gøre det i samarbejde med de tidligere andelshavere.