Regeringen vil ændre skolereformen: - Det er meget problematisk

Det falder ikke i god jord på Vemmelev Skole, at regeringen vil ændre på skolereformen. Det er for tidligt at gribe ind, mener skolelederen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag præsenterede regeringen sit nye skoleudspil, hvor de blandt andet vil have kortere skoledage og mindre understøttende undervisning.

Mindre understøttende undervisning vil blandt andet betyde, at der bliver skåret ned på de timer, hvor eleverne får et afbræk i form af fysisk aktivitet. I stedet skal eleverne have mere undervisning i for eksempel matematik.

Men det falder ikke i god jord på Vemmelev Skole, at politikerne allerede nu vil lave om på den omfattende skolereform fra 2014.

- Jeg synes, det er meget problematisk. Vi har behov for tid for at få implementeret den her skolereform. Der er vedtaget tidligere, at man ville evaluere den i 2020. Så jeg synes, det er forkert at gribe ind nu, siger skoleleder Emil Krapper fra Vemmelev Skole. 

Artiklen fortsætter under billederne...

 
  Foto: Thomas Nielsen - TV ØST
Hvis udspillet fra regeringen kommer igennem, så bliver der mindre understøttende undervisning som det her,
Hvis udspillet fra regeringen kommer igennem, så bliver der mindre understøttende undervisning som det her, Foto: Thomas Nielsen - TV ØST

Bevægelse er godt

Heller ikke forældrene til eleverne på skolen er tilfredse med udsigten til mindre bevægelse. Hvis regeringen får gennemført sit udspil, vil den understøttende undervisning blive beskåret med mellem 2,8 og 4,2 timer om ugen afhængigt af klassetrin.

- Jeg synes, det er rigtig sørgeligt, fordi jeg synes, det gavner børnene, at de kommer ud for at røre sig lidt mere i timerne og ikke sidder stille. Jeg kan i hvert fald mærke på min søn, at han har gavn af det, siger Malene Andersen, der er mor til en dreng i 2. klasse på Vemmelev Skole.

quote Det kan godt være hårdt at sidde ned fire timer i streg. Det er godt at få bevæget sig og at styrke fællesskabet på den måde

Emil Villumsen, 6.b, Vemmelev Skole

- Det er så småt ved at falde på plads med alt det nye her, så det kan godt blive lidt problematisk, at der igen skal laves noget om, siger Karina Jensen, der er mor til et barn i 3. klasse.

Hårdt at sidde ned

Heller ikke børnene på skolen glæder sig over, at de skal have mere matematik og bevæge sig mindre.

- Det er fedt at bevæge sig i timerne og lave noget andet end bare at sidde på stolen, siger Josephine Just, der går i 6.b.

Det er klassekammeraten Emil Villumsen enig i.

- Det kan godt være hårdt at sidde ned fire timer i streg. Det er godt at få bevæget sig og at styrke fællesskabet på den måde, siger han.

De vigtigste pointer i udspillet: