Problemer med unge på stationen

Politiet kæmper med grupper af unge, som generer folk, ryger hash og drikker på stationen i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

De unge hænger ud i ventesalene, fordi de keder sig. Sådan lyder forklaringen i hvert fald fra de unge, TV2 ØST talte med i dag.

- Vi sidder inde i varmen og snakker og hører musik, siger Kimmie Larsen på 14 år fra Slagelse.

Siden starten af sidste år har politiet fået over 40 anmeldelser på alt fra hærværk til druk.

- De unge generer de forbipasserende, de ryger hash, drikker, og så laver de grafitti på væggene, siger leder af lokalpolitiet Jan Schmidt.

Politiet er ofte forbi Slagelse Station for at vise unge væk fra ventesalene. Det skete blandt andet i går. Kort efter satte den gruppe af unge, som politiet havde vist væk, ild på et ubeboet hus ved Nordre Ringvej. To af de unge blev desuden anholdt på stationen senere.

Både SSP og politiet i Slagelse gør, hvad de kan for at komme problemet med de unge på stationen til livs.

- Vi har et godt kendskab til de fleste unge i byen, men der er også nogen, vi ikke kan nå, siger Claus Martin, som er leder af SSP i Slagelse Kommune.

- Det er frustrerende, og jeg kan godt forstå, at de gerne vil have et sted at være, men de kan ikke være i ventesalene, siger Jan Schmidt.

De unge kunne godt tænke sig at skifte ventesalene ud med et andet sted. Gerne et sted, hvor de må ryge og være alene.

- Måske et hus, hvor vi kan sidde og snakke og ryge, og hvor der ikke er gamle folk, der smider en ud, siger Sharmaarke Cagane på 14 år fra Slagelse.

SSP forstår godt de unges ønske, men det kan være svært at efterkomme.

- Hvis vi skal lave noget i kommunalt regi, så er det os, de skal sætte rammerne. De unge kan være med til at skabe indholdet, men vi voksne vil altid være til sted. Det er der også en vis tryghed i, siger leder af SSP Claus Martin.