¨

Privatskoler: Regionens skoleledere splittede

Foto: TV ØST

TV2 ØST har i dag lavet en rundringning til ti skoleledere. Se hvad, de mener om, at mange toppolitikere vælger folkeskolen fra og sætter dem i privatskole.

Nørrevangsskolen i Slagelse er blandt kommunens tre bedste skoler. Det ærgrer skoleleder Tom Schultz, at mange politikere sætter deres børn i privatskoler.

- Det er et alvorligt signal, og det er et signal om, at folkeskolen ikke er god nok, siger Tom Schultz. 

Han mener, at det kan få almindelige forældre til at sige nej til folkeskolen.

- Det er et rigtigt stærkt argument, når dem, der laver landets love, vælger folkeskolen fra. Det er et stærkt argument, og så er det svært for mig som skoleleder at overbevise dem om, at det er en rigtig god skole, siger skolelederen.

TV2 ØST har i dag lavet en rundringning til ti skoleledere. Syv af dem mener ikke, at det er noget problem, at politikerne sætter deres børn i privatskoler. Tre af dem er dog enig med skolelederen fra Slagelse. De mener nemlig, at det er et problem, at de ansvarlige for folkeskolen vælger den fra. 

Mange sætter lighedstegn med Socialdemokratiet og den danske folkeskole. Men de sidste dage er det kommet frem, at mange i den socialdemokratiske topledelse har valgt privatskoler.

- Det har jeg det dårligt over uanset, om det er en socialdemokrat eller en fra Venstre, siger borgmesteren i Slagelse, Lis Tribler (S).

Slagelses socialdemokratiske borgmester er i princippet for, at politikerne skal vælge den bedste skole til deres børn. Men...

- Man har selvfølgelig et moralsk ansvar for at udvikle den folkeskole, som vi er sat i spidsen for. Og det er selvfølgelig der, hvor man kan stille nogle spørgsmål til dem, der vælger noget andet, siger borgmesteren. 

Socialdemokraternes formand i byen er uenig.

- En toppolitikers børn er mere udsat end andre børn. Og det gælder om at vælge en folkeskole, hvor de har det godt og trives, siger Thorben Herum Pedersen, der er formand for socialdemokraterne i Slagelse. 

Han tror ikke, at sagerne skader folkeskolen.

- Som et ansvarligt forældrepar skal man finde den bedste skole til sine børn. Det skal en toppolitker også gøre, siger han.

På Nørrevangsskolen frygter skolelederen, hvad politikernes valg af privatskoler kan sætte i gang.

- Hvis den her tendens fortsætter, så kan jeg godt forestille mig noget mareridtsagtigt, hvor samfundet er delt op i et A- og et B-hold. Dem der har rigtig meget og dem, der ikke har meget, siger Tom Schultz.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App