¨

Politiet finder 40 våben fra kasernerøveri

Foto: TV ØST

Politiets særlige bandeenhed har fundet omkring 40 våben, der stammer fra røveri mod kaserne. Fire er anholdt.

Politiets særlige bandeenhed, Task Force Øst, fandt torsdag under ransagningen af en garage i Brøndbyvester ved København omkring 40 militære våben.

Der er tale om M95-geværer, LSW maskingeværer 5,56 mm, og M96 karabingeværer, der alle stammer fra røveriet mod Antvorskov Kaserne den 4. januar 2009.

I forbindelse med fundet er fire danske mænd på 22, 26, 28 og 29 år blevet anholdt.

Den 29-årige havde politiet ikke svært ved at finde frem til - han blev anholdt i Nyborg Statsfængsel, hvor han afsoner en dom på otte års fængsel for at have deltaget i røveriet. De øvrige blev anholdt på forskellige adresser på Sjælland.

Ifølge politiet er beslaglæggelsen af våbnene resultatet af en længere efterforskning i bandeindsatsen for at standse våbenstrømmen til bander og rockere.

Efterforskningen er foregået i et samarbejde mellem Task Force Øst, Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste.

De fire anholdte, der sigtes for hæleri og ulovlig våbenbesiddelse, fremstilles fredag i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup. Her vil anklageren begære dørene lukket af hensyn til den videre efterforskning.

/ritzau/

[video:videonode:111146]

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App