Politiet blitzede løs på strækning - hver femte kørte for stærkt

Politiet har ad flere omgange uddelt et hav af fartbøder på en strækning på Vestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Når politiet sætter en hastighedskontrol op på Stillingevej mellem Slagelse og Kirke Stillinge, er det som regel lig med en hel del bøder, klip i kortet og frakendelser.

Mandag var politiet endnu engang til stede på strækningen med en ATK (Automatisk Trafikkontrol) i knap seks timer mellem klokken 13.29-19.15.

20 procent af de forbikørende i tidsrummet havde for meget fart på. Det fremgår af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi døgnrapport.

Tallene går igen

1119 bilister kørte forbi fartkontrollen, der var placeret et sted på strækningen, hvor det er tilladt at køre op til 50 kilometer i timen.

225 personer kørte for stærkt, det svarer til hvert femte køretøj. Den hurtigste bilist havde en fart på 88 kilometer i timen.

Udover fartbøder måtte politiet uddele 33 klip og to betingede frakendelser.

Det er på denne strækning, at politiet gentagne gange har blitzet cirka hver femte bilist.
Det er på denne strækning, at politiet gentagne gange har blitzet cirka hver femte bilist.

Der var ikke tale om en enkelt dårlig dag for bilisterne. Tallene minder meget om en hastighedskontrol for to uger siden, som TV2 ØST beskrev i går.

- Jeg synes, det er ret beskæmmende. Vi har lige været i fjernsynet og fortælle om, hvor mange der kører for stærkt, og vi opfordrede til, at man skulle køre ordentligt, fordi vi ville komme igen, fortæller politikommissær Søren Skotte.

- Det gjorde vi så i går, og vi må konstatere, at vi stadig har 20 procents overskridelse på hastigheden. Det er stadig alt, alt for mange, tilføjer han.

ATK-bilen stod mere end 200 meter fra byskiltet, hvor hastighedsgrænsen går fra 80 km/t til 50 km/t.

- Det er en meget lige vej. Et lige stræk ind i byen. Men man skal stadigvæk overholde hastighedsgrænsen, for der er stadigvæk cyklister, fodgængere og børn, som skal kunne komme sikkert hjem fra skole, siger Søren Skotte.

82 klip på en weekend

Søren Skotte refererer til en bestilt hastighedskontrol som politiet foretog samme sted i weekenden 12.-15. maj. 

Her drønede 2.206 køretøjer forbi. 467 af dem fik en bøde. 82 klip blev uddelt og 11 ubetingede frakendelser. Cirka hver femte bilist kørte for stærkt over tre dage.

Læs også
Bestilt fotovogn fangede vanvidsbilist - sådan gør du selv
Læs også
Bestilt fotovogn fangede vanvidsbilist - sådan gør du selv

Den højest målte hastighed var 102 kilometer i timen.

- Når vi er oppe i de hastigheder, så bliver der kørt med en fart, der er farlig og som skaber utryghed hos dem, der bor tæt på vejen. 

Det bekræfter flere borgere i Kirke Stillinge. 

- Det er stress og jag. De har alt for meget mellem ørerne. De glemmer at tænke, siger Karen Madsen, der bor i byen.

Karen Madsen er en af de lokale, der mærker til problemerne med hastighedsovertrædelser på strækningen.
Karen Madsen er en af de lokale, der mærker til problemerne med hastighedsovertrædelser på strækningen. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

I Hejninge-Stillinge Lokalråd overrasker resultaterne af fartkontrollerne. 

- Jeg var godt klar over, at folk kørte for hurtigt, men at det var så meget, kom bag på mig, siger lokalrådsmedlem Lars Rasmussen.

Hejninge-Stillinge Lokalråd er trætte af de fartglade bilister.
Hejninge-Stillinge Lokalråd er trætte af de fartglade bilister. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Søger kommunal løsning

Nu vil lokalrådet kontakte Slagelse Kommune i håb om, at der kan iværksættes tiltag, der kan få bilisterne til at sætte farten ned. 

- Vi vil forsøge at få lavet indsnævringer, vejbump eller lignende, siger Lars Rasmussen.

Politikommissær Søren Skotte har en formodning om, at flere af de blitzede bilister jævnligt kører på strækningen. 

- Så lad os nu håbe, at de har fået et wakeup call, så de fremover får hastigheden ned, hvor den hører hjemme, siger han.

Halv million fartbøder om året

Hvis man bliver blitzet, så koster det minimum 1200 kroner. Hvert år udskriver Rigspolitiet cirka en halv million fartbøder. 

Hastighedskontrollen på Stillingevej i midten af maj var bestilt af en lokal borger. Det samme gjorde sig gældende i onsdags, da en borger bestilte en fartkontrol til Stubbekøbingvej på Falster.

Sådan bestiller du en færdselskontrol

I 2019 startede Rigspolitiet et nyt landsdækkende tiltag, der gør det muligt at anmode politiet om en betjent, hvis man har forslag til en hastighedskontrol eller en særlig forebyggende indsats i lokalområdet.

Tiltaget hedder "bestil en betjent" og henvender sig blandt andet til naboer, der er utrygge ved en bestemt vejstrækning, fordi der bliver kørt for stærkt.

Det kan også være den lokale grundejerforening, som gerne vil være klogere på, hvordan man kan indbrudssikre deres hjem eller kunne tænke sig politiets tilstedeværelse ved et større arrangement.

Læs mere om tiltaget på politiets hjemmeside.

En fartkontrol, der snuppede flere bilister med høj hastighed. Især én bilist gjorde sig bemærket ved at køre 130 km/t i en zone, hvor det er tilladt at køre op til 60 kilometer i timen. Føreren blev sigtet for vanvidsbilisme.





Nyhedsoverblik