Politi skal genoptage to voldtægtssager fra Slagelse

Sager om voldtægt af en pige og en dreng fra Slagelse skal nu undersøges igen, har Statsadvokaten afgjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sager om voldtægt af en pige og en dreng fra Slagelse skal nu undersøges igen, har Statsadvokaten afgjort.

Statsadvokaten for Sjælland har bedt om, at efterforskningen af to voldtægter af teenagere i Slagelse tages op påny. Det forklarer politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Når det handler om de to konkrete sager, som vi er blevet bedt om at genoptage, så handler det om to sager fra Slagelse-området fra foråret, der ikke har noget med hinanden at gøre. Det handler om to ofre på 14-15 år - henholdsvis en dreng og en pige, siger han.

Blandt andet retter stasadvokaten stærk kritik af, at Sydsjællands og Lollands Falster politi ikke har tilbudt voldtægtsofrene bistandsadvokat.

- Det er jo en sagsbehandlingsfejl, der bare ikke må ske, siger Gurithe Ulrich, vicestatsadvokat hos Statsadvokaten i København.

Men kritikken af politiet stopper ikke her. Sydsjællands og Lollands Falster politi har heller ikke forfulgt relevante spor eller forhørt personer, der kunne være relevante for opklaringen af sagerne

- Vi mener, at politiet kan gøre mere i sagerne for at forsøge at få dem opklaret, fortsætter Gurithe Ulrich.

På center for voldtægtsofre på Nykøbing Falster sygehus tager de gennemsnitlig en gang om ugen imod et voldtægtsoffer. De kender ikke til de konkrete sager, men er enige med statsadvokaten i, at ofrene har brug for korrekt og hurtig hjælp.

- Jeg tror, at det er vigtigt for dem, at de bliver hjulpet første gang. At de får psykolog hjælp, at de får bistandsadvokat, at de får politi, og hvad de nu skal have af hjælp, siger Stine Henriksen, sygeplejerske på Nykøbing Falster sygehus.

Borgere, der har været udsat for voldtægt, seksualiseret vold og andre former for seksuelle overgreb, kan henvende sig på center for voldtægtsofre alle ugens dage og på alle tidspunkter af døgnet på telefon 58 55 30 60.