Plejebørn skal tilses oftere

Hvorfor blev det ikke opdaget før? Det er nu spørgsmålet på alles læber, efter en plejefar fra Skælskør i årevis sexmisbrugte de plejebørn, han skulle have givet en tryg opvækst efter en turbulent start på livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

René Christensen, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, er klar til at stille forslag til lovkrav om flere årlige tilsyn på de private opholdssteder for anbragte børn.

- Lovgivningen er meget svag. Jeg har spurgt ministeren om det allerede i november måned. Og der er ingen krav til, hvordan kommunerne skal føre tilsyn, fortæller en forundret René Christensen.

Østre Landsret stadfæstede i går byrettens fem års fængsel til plejefaren, som gennem fem et halvt år sexmisbrugte og mishandlede tre piger. Men misbruget kunne måske være blevet opdaget tidligere, hvis lovgivningen var mere specifik.

- Det, der står i loven, er, at der skal føres et passende tilsyn. Og det her er ikke passende tilsyn i min terminologi, siger René Christensen.

Og det er ikke første gang, at der er krævet opstramning på området. Her på TV2 ØST er det hørt før, men René Christensen mener, loven skal foreskrive et minimum antal tilsynsbesøg - og at der er personlige samtaler med børnene. Men i følge flere eksperter handler det ikke om antal besøg, men om bedre uddannelse af de socialrådgivere, som fører tilsynene.

- Selvfølgelig skal de være uddannede, men de skal jo også lave tilsynene. Hvis de alligevel bliver væk, nytter det ikke noget, at de er uddannede, slutter René Christensen.