Pilot var medicinpåvirket, da han forulykkede

En 81-årig mand fra Slagelse var påvirket af smertestillende medicin, da han sidste styrtede ned med en svæveflyver og mistede livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Som pilot bør man stille sig særlig kritisk over for eget helbred og helbredets indflydelse på egne evner som pilot. Og så skal man huske, at man har pligt til at oplyse, hvis der sker ændringer i ens helbredsforhold.

Sådan lyder det i konklusionen fra Havarikommissionen, der har lavet en redegørelse efter en eneulykke den 26. september 2015, hvor en 81-årig svævefly-pilot mistede livet i en eneulykke ved Fjenneslev øst for Sorø.

Det skriver Dagbladet Ringsted.

Ulykken fandt dengang sted kort før klokken 14.30, da flyet var ved at lande på en mark blot et par kilometer fra den flyveplads, hvor Midtsjællands Svæveflyveklub holder til. 

Udelukker tekniske fejl og selvmord

Havarikommissionen udelukker tekniske fejl, vejret og selvmord som årsag til ulykken, men konkluderer ifølge avisen, at den 81-årige pilot fra Slagelse døde, fordi han af helbredsmæssige grunde ikke var i stand til at gribe ind og forhindre ulykken.

Af kommissionens redegørelse fremgår det, at han i en årrække blev behandlet med smertestillende medicin, der var mærket som trafikfarlig medicin. Medicin som blev optrappet i løbet af 2015.

Havarikommissionen skriver, at den 81-årige var orienteret om, at den medicin, han indtog på grund af rygsmerterne, var trafikfarlig. Men den 81-årige oplyste ikke dette til Aero Medical Examiners (AME), som han ellers har oplysningspligt til.