¨

Person mister livet i brand på vandrehjem - beboer slog alarm

00:56

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 02.42. Video: René Lind

Flere personer er blevet genhuset, efter der opstod brand på Svenstrupgård i Korsør. En person er omkommet.

Natten til søndag er en person omkommet efter en brand på Svenstrupgård i Korsør.

Personen er endnu ikke identificeret, ligesom brandårsagen stadig er ukendt. Politiet afventer de brandtekniske undersøgelser, som skal klarlægge hændelsen.

- Vi er i gang med efterforskningen. Der er foretaget en række tekniske undersøgelser i løbet af dagen i dagen i dag, og dem afventer vi svar på, fortæller Mikkel Kjærgaard, vagtchef i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 02.42. Og ikke ret lang tid efter blev Lis Ottosen banket op af politiet. Lis Ottosen er udlejningsansvarlig hos Svenstrupgård, som er et vandrehjem.

De var noget rystet

Lis Ottosen, udlejningsansvarlig, Svenstrupgård

- Der bliver råbt, det er politiet. De står med deres store lygter, så jeg var klar over, at det var noget galt. Betjenten siger, at jeg er nødt til at tage med op på gården, fordi der er brand deroppe, siger hun.

Flere er genhuset

Politiet har en formodning om, hvem den afdøde er, men på grund af skaderne har det ikke været muligt at identificere vedkommende, fortæller politiet. De fortæller samtidig, at branden er opstået på et af værelserne.

Det var en af beboerne, som opdagede branden, da han skulle ud og ryge. Foto: René Lind

Ifølge Lis Ottosen er der syv værelser, der er blevet genhuset på grund af de materielle skader på bygningen. Det er omkring 10-15 personer.

- De var noget rystet, siger Lis Ottosen.

- Det var jeg også selv. Jeg synes, vi fik en god dialog og beroliget dem, så de kunne komme i seng, og så måtte vi se, hvad dagen i dag bragte.

En beboer opdagede branden

Svenstrupgård er et tidligere hotel, og fungerer i dag som et vandrehjem. Alle værelserne bliver lejet ud til folk, som ikke har et sted at bo, fortæller Lis Ottosen.

Det var en af beboerne, som opdagede branden, da han skulle ud og ryge. Lis Ottosen fortæller, at han ringede 112 og fik fat i nogle af de andre beboere, som begyndte at slukke branden, indtil brandvæsnet dukkede op.

Hvor store skaderne er som følge af branden, er ikke til at sige endnu. Men ifølge Lis Ottosen er der ikke strøm i flere bygninger.

Ifølge politiet bor der flere end 30 mennesker på Svenstrupgård, og blandt dem er mange forskellige nationaliteter. Søndag er stedet spærret af hjemmeværnets folk, mens teknikere undersøger stedet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App