Patienter melder om timelange ventetider i Slagelse

Siden akutafdelingen på Slagelse Sygehus blev sammenlagt med Næstved, så har patienter meldt om overbelægning og ventetider på mere end 12 timer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter akutafdelingen i Næstved blev lukket ned og sammenlagt med Slagelse, så har akutafdelingen i Slagelse været presset til bristepunktet. I dag kan P4 Sjælland berette om flere episoder, hvor folk har måttet vente i mere end 12 timer.

Bente Gottschalk fra Høng fortæller, at hendes mand lå i mere end 12 timer før en læge tilså ham. Hendes mand kom ind med store smerter i højre side, og han var nærmest lammet af smerter.

- Var var meget frustrerede, fordi vi ikke fik besked om noget overhovedet, og så var der heller ingen, vi kunne henvende os til. Hvis vi skulle have noget smertestillende, så skulle vi vente over en time, siger Bente Gottschalk til radiostationen.

Og hun mener, at det skyldes, at der ikke var nok personale.

- De kunne ikke finde nok personale. Der var simpelthen ikke nok hænder. Vi skulle ligge på afdelingen i næsten et døgn, før der kom en læge. Og så gik der endnu et døgn, før vi blev overflyttet til en anden afdeling, siger hun

Det bliver bedre dag for dag

I mandags kom det frem, at der havde været langt flere indlæggelser på akutmodtagelsen i Slagelse end ventet. Og det sker samtidig med, at der er mangel på læger og sygeplejersker.

På et døgn modtog afdelingen 108 patienter – normalt modtager de 70-80 på et døgn. Her indrømmer Vicedirektør Vagn Bach, at de selvfølgelig kan have noget med fusionen at gøre, og at de mangler personale, men han mener samtidig, at situation bliver bedre dag for dag.

- Vi har en organisatorisk udfordring. Man kan aldrig forudse, hvor mange patienter der kommer ind, men vi kan allerede se, at det er blevet bedre siden mandag. Vi er også ved at få besat de ledige stillinger, men det tager selvfølgelig lige noget tid at finde de rigtige kandidater, siger vicedirektør på Slagelse Sygehus, Vagn Bach til P4 Sjælland.