Pårørende til skuddræbt aflyser mindeoptog

Familien til den politidræbte Muammer Arslan fra Slagelse frygter, at fredelig demonstration kan ende i vold og sammenstød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De pårørende vælger nu at aflyse dagens fredelige mindeoptog for den skuddræbte Muammer Arslan fra Slagelse. Familien frygter nemlig, at demonstrationen kan ende i voldelige sammenstød, skriver de på Facebook.

Det er især højreradikale grupper eller andre ekstreme organisationer familien er bekymrede for vil dukke op.

-       Da vi via kilder har hørt, at der vil komme provokatører som vil misbruge forsamlingen af medieopdækningen til egen vindings skyld, ser vi os nødsaget til at aflyse den fredelige minde-demonstration, som var planlagt, skriver familien på Facebook.

Demonstrationen skulle have begyndt foran rådhuset i Slagelse i dag klokken 15. Familien havde planlagt en rute i byen, hvor de undervejs skulle have haft holdt et minuts stilhed samt en mindetale og have haft lagt blomster. Alt sammen for at ære og minde den afdøde Muammer Arslan.

-       Vores absolutte hensigt og eneste formål var at samle alle under et tag, så disse hændelser (set med begge parters synsvinkel) minimeres eller helt ophører. Så da vi ikke vil agere uansvarlige og da det ikke længere tjener det formål, hvor budskabet ikke kommer ud har vi truffet det ovenstående valg, skriver familien på Facebook.

Den 48-årige Muammer Arslan blev skudt af politiet på et værtshus i Slagelse, fordi han opførte sig truende og ikke ville lægge en kniv fra sig. Han døde senere på hospitalet.