Omkring 100 henvendelser om dyremisrøgt mod gårdejer

Gårdejer fra Vemmelev er igennem en årrække blevet beskyldt for vanrøgt. Nu er han blevet meldt til politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 15 år har Foreningen for Dyrs Beskyttelse modtaget omkring 100 henvendelser om, at gårdejer Orla Nielsen på Præstemarksvej i Vemmelev mellem Korsør og Slagelse har misrøgtet sine dyr, og at dyrene lever under særdeles kritisable forhold, skriver Sjællandske.

- Det er folk, der grædende ringer og siger, at de har købt en hund eller en hest derude. Det viser sig, at de er fyldt med mider og orm - eller at de har været nødt til at aflive dem. Han egner sig ikke, og skulle aldrig nogen sinde have lov til at have med dyr at gøre, hvis det stod til mig, siger kredsformand Marius Schmidt til Sjællandske.

Forholdene er blevet aktualiseret af, at en mor fra Korsør, Janne Christiansen sammen med sin nykonfirmerede datter Sandra Hansen har meldt gårdejeren for vanrøgt, efter at de havde aflagt ejendommen et besøg for at købe en hest.

- Det var misrøgt at dyr, så det basker, så jeg har lavet en politianmeldelse på ham, fortæller en oprørt Janne Christiansen og fortsætter;

- Der var heste, som stod i møg til midt på benene, udsultede heste. Der er ikke noget lys i stalden, der er en enkelt pære, men ellers er der plader for vinduerne.

- Det værste var to heste, der stod i samme boks nede bagved, de var så tynde og udsultede, at man kunne tælle deres ribben. Jeg har selv haft hest, så jeg ved jo godt, hvordan en hest skal se ud, fortæller Janne Christiansen til Sjællandske.

Gårdejeren har ikke stor lyst til over for Sjællandske at kommentere forholdene:

- Hvad forstand har I på heste, hvad helvede vil I så derind efter? Jeg har haft med heste at gøre hele mit liv, I skal ikke komme her og fortælle mig, hvad der er galt, og hvad der ikke er galt, siger Orla Nielsen til Sjællandske.