Ole fik en særlig opgave på et af dronningens sidste regentbesøg: - Det glemmer jeg aldrig

Dronning Margrethes udmelding om, at hun abdicerer, har gjort indtryk på mange her i regionen. Deriblandt Ole Vang, der for stund blev hendes chauffør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dronning Margrethe har været en flittig gæst her i regionen.

Sågar gik hendes sidste sommertogt som regent til Vordingborg, og året før det var det Slagelse og Sydhavsøerne, der fik besøg.

quote Det er en opgave, som ikke er ret mange forundt

Ole Vang, museumsleder, Danmarks Busmuseum

Undervejs har hun mødt mange mennesker, der i dag husker tilbage på besøgene med glæde.

En af dem er Ole Vang.

Han er museumsleder på Danmarks Busmuseum i Skælskør, og var personlig chauffør for majestæten, da hun besøgte Slagelse i 2022.

- Det er en opgave, som ikke er ret mange forundt, siger han og tilføjer:

- Det glemmer jeg aldrig.

Nyheden om, at dronning Margrethe vil træde tilbage efter 52 år som regent, gør i dag mindet ekstra specielt.

- Det gør oplevelsen endnu større at tænke tilbage på – det jo var i sidste øjeblik, at jeg fik lov til at køre for dronning Margrethe, imens hun var dronning, siger Ole Vang.

Valgte luksusklenodie

Det var ikke nogen tilfældig bus, Ole Vang valgte til opgaven med at køre regenten under besøget i Slagelse Kommune mellem den 29. august og den 1. september 2022.

- Det er den eneste af sin slags i Danmark, og så er den lidt speciel og behagelig – det var 1960’ernes luksusbus, der kørte turister til Sydeuropa, fortæller Ole Vang.

Ole Vang, museumsleder for Danmarks Busmuseum, bag rattet i den næsten 60 år gamle Setra, der i sin tid var hjemmehørende hos Skibby Rejser, hvor den udgjorde toppen af luksus for busture til Sydeuropa.
Ole Vang, museumsleder for Danmarks Busmuseum, bag rattet i den næsten 60 år gamle Setra, der i sin tid var hjemmehørende hos Skibby Rejser, hvor den udgjorde toppen af luksus for busture til Sydeuropa. Foto: TV2 ØST

Selvom dronning Margrethe direkte adspurgt måtte indrømme over for Ole Vang, at veteranbusser og rutebiler ikke er hendes største kulturelle interesse, så lod hun det ikke skinne igennem.

Tværtimod, husker Ole Vang.

- Det var den dronning, som vi også ser ved nytårstalen og ved forskellige offentlige arrangementer. Dronningen falder ind i det selskab eller det arrangement, hun er en del af, og taler med folk på almindelig vis.

Dronning Margrethe har været en flittig gæst her i regionen. I videoen her får du et samlet overblik over dronningens besøg i vores område fra 1992 til 2001.

Og skulle dronningen i sin snarlige tilværelse som pensionist få lyst til endnu en tur med bus ud i det danske land, så sidder Ole Vang klar bag rattet.

- Hvis hun har behov for en anden køretur en anden gang, så er hun selvfølgelig også velkommen.

Dronning Margrethe har været en flittig gæst her i regionen. I videoen her får du et samlet overblik over dronningens besøg i vores område fra 2002 til 2009.

Samme år, i 2022, var dronning Margrethe også forbi Fejø, Askø og Lilleø i Smålandsfarvandet, inden hun i det nu forgangne år den 29. august 2023 drog på sit sidste sommertogt.

Her gik turen til Vordingborg.

Havde styr på historien

Her er borgmester, Mikael Smed (S), i dag glad og stolt over, at netop hans by fik del i et af dronning Margrethes sidste officielle besøg i landet som nationens regent.

- Den næstsidste karettur i forbindelse med et sommertogt gik igennem den gamle kongeby Vordingborg. Det, synes jeg, er noget, der er værd at have med, og vi kan ranke ryggen over, at vi var prioriteret i hendes langsigtede planlægning.

Borgmester Mikael Smed (S) modtog dronning Margrethe i sin by, Vordingborg, den 29. august 2023.
Borgmester Mikael Smed (S) modtog dronning Margrethe i sin by, Vordingborg, den 29. august 2023. Foto: TV2 ØST

Også han har et særligt minde om en samtale med dronningen.

- Jeg spurgte Hendes Majestæt Dronningen, om hun kendte til historien om guldgåsen. Og så sagde hun: Ja da Mikael Smed. Det er jo skolelærdom fra jeg gik i skole.

Dronning Margrethe træder officielt tilbage den 14. januar. 

TV2 ØST har samlet hilsner fra borgere her i regionen til den afgående dronning, som du kan se i videoen her.


Nyhedsoverblik